Jump to content

Drukarka, co polecacie

Recommended Posts

Jako że ostatnio mój Brother  J315W odmówił współpracy rozglądam sie za nowym sprzętem.

Myśle że do 400zł,  WIFi mile widziane (5 kompów) Myślę o atramentówce ale może laser. Żeby mnie nie zjadły materiały eksploatacyjne

Drukarka do użytku domowego, kilka stron w tygodniu.

Edited by anteks

ja polecam laser nie wiem ile drukujesz ale u mnie na atramencie zawsze zapychały się dysze jak długo nie drukowałem a w laserze takiego problemu nie ma

Ja mam samsunga niestety nie jest to sieciowa drukarka ale jest niezastąpiona 

Luknij może w routerze masz usb do serwera wydruku

Edited by rabbek

Mam kolorowego "Szajsunga CLP 300", czarno-białe HP i w drugim domu Kiocerę. Wszystkie są laserówkami.

Jak sama nazwa wskazuje - "Szajsung", to szajsung.

Kiocera czasami mnie nie lubi i się buntuje.

Wołem roboczym jest HP. Tani toner i dobry druk.

Trzeba patrzeć na materiały eksploatacyjne, brak hipów zabezpieczających i różnych "wodotrysków". Drukarka ma być drukarką, a nie kombajnem do wszystkiego.

Należy unikać drukarek z niewymiennym bębnem, bo kiedy on padnie, to kaplica. W HP wymienia się toner z bębnem. W moim przypadku wymiana ze zdaniem zużytego wynosi ko. 85 zł.

Szczerze odradzam atramentowe plujki.

Edited by avicena

W życiu bym nikomu drukarki HP nie polecił to jest taki syf jakich mało i jeszcze instalacja tego gówna trwa długo. Jak chcesz coś do firmy to kup  Ricoh aficio 201 kombajn mamy w firmie  koło 40 i się sprawdzają. HP też kilka i jak mi dzwoni użytkownik , że ma problem to mnie aż krew zalewa.

właśnie wymieniłem za 100pln toner o zwiększonej pojemności - ma wystarczyć na 2500+ stron. tylko laser, rzygałem już plujkami...

zasychające głowice
 ??? Coś kręcisz, nie ma takiej możliwości przy kilku stronach tygodniowo :/

Teraz dzieci podrosły to jest kilka stron, kiedyś było mniej i zasychało

nie będzie drukował

Są punkty ksero lub drukarnie cyfrowe, problem rozwiązany   :smilies:     Anteks chyba szuka trolla      :P  i błysnął tym fajnym tematem.

Edited by GB...

W życiu bym nikomu drukarki HP nie polecił to jest taki syf jakich mało i jeszcze instalacja tego gówna trwa długo. Jak chcesz coś do firmy to kup  Ricoh aficio 201 kombajn mamy w firmie  koło 40 i się sprawdzają. HP też kilka i jak mi dzwoni użytkownik , że ma problem to mnie aż krew zalewa.

Na pewno nie mam Twojego doświadczenia, ale mam HP LaserJet 1200 Series i od nowości tyra jak wół. Wymieniłem ok. 8, albo 9 tonerów (zamienniki) i się nie buntuje. Czasem robię na niej PostScript na kalce. 

Może sama HPetka jest do bani, ale eksploatacja jest tania.

Ricoh może i jest lepszy, ale idź w niedużej miejscowości po zamiennik toneru do tej drukarki.

Może zacznijmy od porównania cen materiałów eksploatacyjnych.

Edited by avicena

Może sama HPetka jest do bani, ale eksploatacja jest tania.

Mój Ty drogi, może wg Cibie jest tania, ale chyba nie masz wglądu na inne rozwiązania i wg mnie nie wiele wiesz co jest tania  a co nie...

Niestety widać nadal każdy chwali co ma :(

Ja mam samsunga niestety nie jest to sieciowa drukarka ale jest niezastąpiona

Luknij może w routerze masz usb do serwera wydruku

Mój Samsung ma zwykłe gniazdko rj, jak go kupowałem to wifi w drukarce to była fanaberia. Toner nieco ponad stówkę, więc chyba nie jest źle. Służy mi już ponad 4 lata i nie daje powodów do narzekania.