anteks Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Jako że ostatnio mój Brother J315W odmówił współpracy rozglądam sie za nowym sprzętem. Myśle że do 400zł, WIFi mile widziane (5 kompów) Myślę o atramentówce ale może laser. Żeby mnie nie zjadły materiały eksploatacyjne Drukarka do użytku domowego, kilka stron w tygodniu. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 ja polecam laser nie wiem ile drukujesz ale u mnie na atramencie zawsze zapychały się dysze jak długo nie drukowałem a w laserze takiego problemu nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Tylko laser, najlepiej monochromatyczny. Tonery zamienniki lub regenerowane można kupić za grosze. Bardzo tania eksploatacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Sieciowe (ale po drucie ) to: Samsung Kyocera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariucha Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Ooooo temat akurat i u mnie na czasie więc pewnie skorzystam z Waszych rad póki co brałbym tą kyocerę z linka kolegi Dr2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja mam samsunga niestety nie jest to sieciowa drukarka ale jest niezastąpiona Luknij może w routerze masz usb do serwera wydruku Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez rabbek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porywacz Ciał Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Np. to http://www.brother.pl/printers/all-in-one-inkjet/dcp-j105i podobne modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avicena Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam kolorowego "Szajsunga CLP 300", czarno-białe HP i w drugim domu Kiocerę. Wszystkie są laserówkami. Jak sama nazwa wskazuje - "Szajsung", to szajsung. Kiocera czasami mnie nie lubi i się buntuje. Wołem roboczym jest HP. Tani toner i dobry druk. Trzeba patrzeć na materiały eksploatacyjne, brak hipów zabezpieczających i różnych "wodotrysków". Drukarka ma być drukarką, a nie kombajnem do wszystkiego. Należy unikać drukarek z niewymiennym bębnem, bo kiedy on padnie, to kaplica. W HP wymienia się toner z bębnem. W moim przypadku wymiana ze zdaniem zużytego wynosi ko. 85 zł. Szczerze odradzam atramentowe plujki. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez avicena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 W życiu bym nikomu drukarki HP nie polecił to jest taki syf jakich mało i jeszcze instalacja tego gówna trwa długo. Jak chcesz coś do firmy to kup Ricoh aficio 201 kombajn mamy w firmie koło 40 i się sprawdzają. HP też kilka i jak mi dzwoni użytkownik , że ma problem to mnie aż krew zalewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Szczerze odradzam atramentowe plujki. A niby czemu? Mam wg mnie (do moich zastosowań) b.fajną i tanią drukarkę HP i nie widzę problemu. Zastosowanie domowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 HP laser ze skanerem mam już kilka lat, codziennie drukowanie po min. 20stron i więcej. Miesięcznie min. ryza papieru. I działa sprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Drukarka do domu. Mialem kiedyś plujkę HP ale denerwowały mnie zasychające głowice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 zasychające głowice ??? Coś kręcisz, nie ma takiej możliwości przy kilku stronach tygodniowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 właśnie wymieniłem za 100pln toner o zwiększonej pojemności - ma wystarczyć na 2500+ stron. tylko laser, rzygałem już plujkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Racja. Ale jak chcesz coś wydrukować raz na miesiąc to już jest problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Drukarka do użytku domowego, kilka stron w tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 no spoko tylko żeby się nie okazało, że pojedzie na urlop i mu zaschnie bo akurat jakiś czas nie będzie drukował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 zasychające głowice ??? Coś kręcisz, nie ma takiej możliwości przy kilku stronach tygodniowo Teraz dzieci podrosły to jest kilka stron, kiedyś było mniej i zasychało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) nie będzie drukował Są punkty ksero lub drukarnie cyfrowe, problem rozwiązany Anteks chyba szuka trolla i błysnął tym fajnym tematem. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie będzie drukarki, wysyłka Piwowara będzie przez 2 miechy Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avicena Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) W życiu bym nikomu drukarki HP nie polecił to jest taki syf jakich mało i jeszcze instalacja tego gówna trwa długo. Jak chcesz coś do firmy to kup Ricoh aficio 201 kombajn mamy w firmie koło 40 i się sprawdzają. HP też kilka i jak mi dzwoni użytkownik , że ma problem to mnie aż krew zalewa. Na pewno nie mam Twojego doświadczenia, ale mam HP LaserJet 1200 Series i od nowości tyra jak wół. Wymieniłem ok. 8, albo 9 tonerów (zamienniki) i się nie buntuje. Czasem robię na niej PostScript na kalce. Może sama HPetka jest do bani, ale eksploatacja jest tania. Ricoh może i jest lepszy, ale idź w niedużej miejscowości po zamiennik toneru do tej drukarki. Może zacznijmy od porównania cen materiałów eksploatacyjnych. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez avicena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Może sama HPetka jest do bani, ale eksploatacja jest tania. Mój Ty drogi, może wg Cibie jest tania, ale chyba nie masz wglądu na inne rozwiązania i wg mnie nie wiele wiesz co jest tania a co nie... Niestety widać nadal każdy chwali co ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Ja mam samsunga niestety nie jest to sieciowa drukarka ale jest niezastąpiona Luknij może w routerze masz usb do serwera wydruku Mój Samsung ma zwykłe gniazdko rj, jak go kupowałem to wifi w drukarce to była fanaberia. Toner nieco ponad stówkę, więc chyba nie jest źle. Służy mi już ponad 4 lata i nie daje powodów do narzekania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Może nie zmieści się w domu (duży salon ) ale sprzęt jest konkretny: Canon c6011. Znakomita maszyna . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2015 samsung scx 3405W + "wieczny chip" zasypka pare groszy,co ok 5-6tyś wymieniam bęben za..... 10zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi