Gość n-krzychu Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Piszę pierwszy raz wiec na początek przedstawię się : ma imię mam Krzysiek. Od dawna lubię piwo i nawet się przyznam że coś z lat temu 15 (było to na studiach) próbowałem nawet uwarzyć. Niestety bez podstaw teoretycznych i skończyło się to mówiąc delikatnie nie najlepiej. Ale od jakiegoś czasu śledzę różne strony o piwowarstwie i zdecydowałem się tego podjąć. W tej chwili kończę konsumować 1 warkę z gotowca (stout), druga z ekstraktów zabutelkowana (ciemne) i trzecia też ekstraktów na burzliwej (ma być porter). Chciałem się odezwać jak już będę po pierwszej warce ze słodów z zacieraniem ( słody jadą już do mnie), ale nie wytrzymałem. P.S. Dziękuję też za wszystkie porady jakie znalazłem na forum ( przestudiowałem je dość dokładnie )- myślę że zagoszczę tu na dłuuuuuuuugo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Cześć Fajnie, że wróciłeś do tego pomysły po paru ładnych latach Witaj więc i baw się dobrze ps: o linuxie też możemy podyskutować w Hyde Parku Osobiście używam gentoo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Chciałem się odezwać jak już będę po pierwszej warce ze słodów z zacieraniem ( słody jadą już do mnie), ale nie wytrzymałem.P.S. Dziękuję też za wszystkie porady jakie znalazłem na forum ( przestudiowałem je dość dokładnie )- myślę że zagoszczę tu na dłuuuuuuuugo. ...i dobrze że nie wytrzymałeś Miło Cię powitać i również mam nadzieję, że zagościsz tu na dłuuuugo Twoje zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Witamy Krzysiu i powodzenia z tym zacieraniem. To dopiero będzie to dobre piwko. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość n-krzychu Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Muszę się pochwalić - choć z ekstraktów porter zapowiada się znakomicie, pomimo, że dopiero 2 tydzień od zakapslowania. Przypomina starego wrocławskiego portera z dawnego Piasta ( gęsty, pełny, troszkę słodkawy) tylko lepszy. No wiem że nie wypada się chwalić, ale trudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 To nie jest chwalenie, ogólnie wśród braci piwowarskiej wiadomo, że domowe jest lepsze od przemysłówki. No to dalej do roboty. Po dobrych efektach to człowiek z chęcią warzy nasrępne piwko. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się