Undeath Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Weizen Porter: Piana: Kokakola opada do obrączki i znika, a nalewa się biała grubopęcheżykowa. Barwa: Nie do końca czarne - ciemno brązowe. Mętnawe. Aromat: Jest banan i trochę czerownego jabłka. Aromat ogólnie nie powala i nie jest intensywny. Dalej wychodzi czekoladka z alkoholem. Tak jak wspominałem nie jestem fanem ciemnych pszenic ta też mnie nie powala aromatem. Smak: W smaku jest typowy dunkel tyle że z rozgrzewającym alkoholem. Na początku intensywna palonka przepleciona zbożowością, z finiszem kwaskowatym i wytrwanym. Brak w tym piwie słodyczy na plus, ale jest dość karmelowe i słodowe. Piwo dość pełne i sycące. Retronsowo sam banan. Ogólnie: Ogólnie ciekawe piwko, czekoladowe, z delikatnymi oznakami weizena. Samo w sobie dość pijalne choć 0,5 litra jest zapełniające i nie ma się ochoty na drugie. Starzenie się nie wpłynęło źle na nie, choć trochę mi przeszkadza dość ostry i piekący alkohol. Przy takim blg raczej jest to w normie. Piwko raczej zaliczę do dobrych, ale bez szału i chęci powrotu do niego - zresztą mam tak z wieloma dunkelami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 RISI na kapslu: Piana: Brązowa, drobnopęcheżykowa. Nalewa się ładna, z dłuższym czasem redukuje do zera ale łatwo odbudować. Barwa: Czarne z brązowymi refleksami. Klarowne. Aromat: Główne skrzypce to alkohol, taki mocny spirytusowy. Dalej kawa czekolada, lukrecja, ogólnie mocno palone. Jest też trochę estrów. Smak: Tak samo rozgrzewająco alkoholowe. W smaku piwo jest wytrawne i kwaskowate, z delikatną pełnią. Piwo jak na taką moc wydaje się pustawe. Głównie króluje palonka i alkohol. Piwo w strukturze oleiste i zaklejające usta, przechodzące w palonkę. Goryczka średnia, palona. Ogólnie: Tutaj Konusowo palone Ale mocny alkohol zaburza trochę odbiór tego piwa. Przez niego jest męczące i długo się pije, choć jest dobre w smaku. No aromat zostawia dużo do życzenia, choć czekolada ładna. Miałem o wiele lepsze RIS-y od Ciebie No to z tej wymiany poszły wszystkie piwka Do następnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Miałem o wiele lepsze RIS-y od Ciebie rozbestwiłeś się za dużo i Ci poprawne RIS'y ode mnie już nie pasują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Poprawne ale odstające od innych Ja to ogólnie jestem rozbestwiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Belgian Speciality Ale Wygląd: Klarowne bursztyn/miedz, piana drobna cały czasd sie budująca, niskaAromat: Czuć fenole,brzoskiwnie z delikatnym dodatkiwm wiśniSmak: Wytrawne, pozatym głównie brzoskwiniowo-wiśniowy smak, z długim fenolem. Gorzyczki nei zaobserwowano, ale piwo nie muli więc jest w punkt. Podsumowanie: Podoba mi się, można strzelić kilka, nioe bombarduje ilością i intensywnością smaków, ale jest po prostu przyjmenie pijalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi