Skocz do zawartości

Irish stout Coopers, jaki dodać ekstrakt?


Rosol

Rekomendowane odpowiedzi

witam

 

Kupilem brewkita COOPERS irish stout. Mam takie pytanie. czy do fermentacji zamiast cukru dac puszke extraktu jasnego slodu czy lepiej ciemnego slodu? Sporo w necie poszperalem, ale nie znalazlem odp. Moze juz ktos z Was tak eskperymentowal? :D

 

 

Pozdrawiam

 

 

 

dori

edit- uszczegółowienie tematu

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Teoretyzując. Osobiście dałbym jasnego. Ciemny może spotęgować smaki palone i może nie być smaczne. Jasne ekstrakty i tak nie są znowu tak jasne, więc na kolor nie wydaje mi się, żeby Ci taki dodatek wpłynął.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.