Rosol Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 witam Kupilem brewkita COOPERS irish stout. Mam takie pytanie. czy do fermentacji zamiast cukru dac puszke extraktu jasnego slodu czy lepiej ciemnego slodu? Sporo w necie poszperalem, ale nie znalazlem odp. Moze juz ktos z Was tak eskperymentowal? Pozdrawiam dori edit- uszczegółowienie tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 To jeszcze troszkę poczytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 no dzieki, ale bardziej sie pytalem czy do Irish stout uzyc lepiej slodu ciemnego czy jasnego do pierwszej fermentacji....?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Teoretyzując. Osobiście dałbym jasnego. Ciemny może spotęgować smaki palone i może nie być smaczne. Jasne ekstrakty i tak nie są znowu tak jasne, więc na kolor nie wydaje mi się, żeby Ci taki dodatek wpłynął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 dzieki wielkie za odpowiedz. wlasnie tez myslalem o jasnym, ale chcialem wysluchac inne opinie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się