janek22k Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Nazywam się Janek. Jestem studentem ekonomii, a studiuję w Elblągu, a wszyscy wiedzą z czego Elbląg był i w dalszym ciągu jest sławny?!;] Chcę zgłębiać tajniki związane z ważeniem piwa i dlatego tu się znalazłem;] Mam nadzieje, że znajdę tu pytania na moje wszelkie wątpliwości;] Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! p.s. fajny motyw z takim przywitaniem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 ważeniem Witaj i czytaj, jak się naczytasz - stwierdzisz że bardziej przydatne są jednostki objętości w gotowym produkcie. pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 (edytowane) a wszyscy wiedzą z czego Elbląg był i w dalszym ciągu jest sławny?!;] z Kanału Elbląskiego ? Witaj na forum i pytaj a my rozwiejemy Edytowane 23 Listopada 2009 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Cześć Witam na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Cześć i czołem :) Wstyd się przyznać - nie wiem z czego Elbląg był sławny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek22k Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Cześć i czołem :) Wstyd się przyznać - nie wiem z czego Elbląg był sławny ... no chyba z EB?;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Cześć i czołem :) Wstyd się przyznać - nie wiem z czego Elbląg był sławny ... no chyba z EB?;d Eh No tak - a ja szukam w pamięci faktów sprzed 100 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
altoro Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Witaj! Widzę że większość forumowiczów jest uczulona na słowo "ważę" i mają rację. Ja pomimo że jestem początkującym na forum, i nie wypada mi wygłaszać swych mądrości, nie mogę przejść obok "nazywam się ...." Czy w naszych szkołach nie uczy się już "mam na imię"? Moim zamiarem absolutnie nie jest złośliwość ,jedynie zwrócenie uwagi na ten fakt:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek22k Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Witaj! Widzę że większość forumowiczów jest uczulona na słowo "ważę" i mają rację. Ja pomimo że jestem początkującym na forum, i nie wypada mi wygłaszać swych mądrości, nie mogę przejść obok "nazywam się ...." Czy w naszych szkołach nie uczy się już "mam na imię"? Moim zamiarem absolutnie nie jest złośliwość ,jedynie zwrócenie uwagi na ten fakt:) pozdrawiam To już jest głębsza myśl, a cała ta sprawa pewnie wymagała by dłuższej dyskusji przy piwie:) p.s. chyba masz rację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam i pozdrawiam :) No i fajnie się zrobiło ,tak "Miodkowo" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Witam i pozdrawiam z Gór Wałbrzyskich Czytaj,czytaj warz i łykaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Witam i życzę powodzenia zdrówko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witaj, pytaj i warz. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micruz Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam serdecznie i powodzenia przy warkach. Na mnie początek udzielania się na forum podziałał mobilizująco i podjąłem już decyzję o przerzuceniu się z ekstraktów na zacieranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek22k Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Witam serdecznie i powodzenia przy warkach. Na mnie początek udzielania się na forum podziałał mobilizująco i podjąłem już decyzję o przerzuceniu się z ekstraktów na zacieranie. a może jaśniej o co chodzi z tym zacieraniem i ekstraktami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Chodzi o sposób warzenia (ew. otrzymania nachmielonej brzeczki) Tutaj masz super rozpisane http://www.wiki.piwo.org/index.php/Moje_pierwsze_piwo_z_brewkita http://www.wiki.piwo.org/index.php/Warz%C4%99_z_ekstrakt%C3%B3w_s%C5%82odowych http://www.wiki.piwo.org/index.php/Warka_z_procesem_zacierania_s%C5%82odu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek22k Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Chodzi o sposób warzenia (ew. otrzymania nachmielonej brzeczki) Tutaj masz super rozpisane http://www.wiki.piwo.org/index.php/Moje_pierwsze_piwo_z_brewkita http://www.wiki.piwo.org/index.php/Warz%C4%99_z_ekstrakt%C3%B3w_s%C5%82odowych http://www.wiki.piwo.org/index.php/Warka_z_procesem_zacierania_s%C5%82odu trochę tego jest, musiałbym poświęcić na to chwilę czasu, ale przejrzałem, zrobienie piwa to nie jest tak "% minut" lecz trzeba mieć trochę cierpliwości do tego;] Dzięki za wyjaśnienie elroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micruz Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) Przy poznawaniu i warzeniu cierpliwości nigdy za wiele. Ale gwarantuję, że dobre piwo odpłaci Ci się smakiem. Czytaj, poznawaj...nic na łapu capu bo prędzej czy później źle to się skończy. Edytowane 25 Listopada 2009 przez micruz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi