Skocz do zawartości

2016 Biała wrona (Biela vrana)


Undeath

Rekomendowane odpowiedzi

Ogłoszono kategorie:

http://www.kamnapivo.sk/webtron/biela-vrana-2016-kategorie.html

 

A. category:Biére de Garde 16. D, (new BJCP: 24. Belgian ale - 24. C Biére de Garde)

B. category:Russian Imperial Stout 13. F, (new BJCP: 20. American Porter and Stout – 20. C RIS)

C. category:Rye IPA 23. Speciality Beer, (new BJCP: 21. IPA – 21. B Speciality Rye IPA)

D. category:Dunkelweizen 15. B, (new BJCP: 10. German Wheat Beer - 10. B Dunkels Weissbier)

E. category:Irish Red Ale 9. D, (new BJCP: 15. Irish Beer – 15. A Irish Red Ale)

F. category:Experimental Beer - Slovak Herbal Ale (according to the specification)

 

W linku jest też wytłumaczone po słowacku jak ma wyglądać Herbal Ale... może jak ktoś zna język by przetłumaczył? Tylko nie google translate bo głupoty wychodzą!

Edytowane przez Undeath
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Krzyś in iglesio też jest

 

Experimental Beer - Slovak Herbal Ale

 

Specification: Top-fermented herbal ale

 

OG: 1.064 and higher  FG: 1018   Alc .: min. 6.5%   SRM: 2-6 °

 

Aroma: The character of the used herb/s should be of adequate intensity, noticeable and identifiable in the aroma. When combining several herbs, emphasis is on harmonious character. Smell should be pleasant, it should not be artificial and uncomfortably dominant, strong. Accepted is also hop aroma, but must be harmonious, balanced with herbal aroma, it can complement the overall character, even at the end become clearer. The absence of hop aroma is not a defect.

Appearance: The liquid should take the brightest tone, from straw-yellow to fine orange. Head thicker, white, higher. The ale should be clear, but may have fine haze, not cloudy, or strongly turbid.

Flavor: Like the aroma, the taste should be characterized by the herb/s used, but not aggressive, consistent with the overall body, bitterness after the used hops, malt, fermentation method and their products - esters. The aim is to create a harmonious and balanced taste sensation of the used herbs and hops. Undesirable element is sharp spiciness, bitterness/harshness.

Mouthfeel: May vary depending on the herbs. The body should be full after the malt, slightly carbonated, with a smoother drink.

Overall impression: The basis is a harmonious blend of aromas and flavors of the herbs, especially appreciated will be inventiveness of a homebrewer, which will be assessed.

 

Ingredients:

Yeast: top fermentation

 

Malt: generally pale malt, like light pilsner, pale ale, wheat, Bavarian, ...

 

Hops: use "European" hops (not American, New Zealand, ...), for example: German, Czech, Slovenian, Slovak, French, English, ... etc.

We recommend using the "dry hoping" technique.

 

Herbs: recommend ed is to focus on herbs (even with medicinal properties; perigonium, flowers or petals, roots, fruits) growing in Slovakia, but it is not a condition, e.g.: elderflower, lime blossom (linden), yellow gentian, juniper, lemon balm (melissa), dog rose (Rosa canina), sage, hawthorn flowers, wormwood, mint, lavender, coriander, curacao - bitter orange peel, ginger, licorice, vanilla beans, spices, anise, fennel, .... etc.

 

Supplements: admissible are wheat, oat, rye flakes, molasses, oak chips, Irish moss, .... etc. Unacceptable is white sugar, white candy sugar, dark sugar, maltose, maltodextrin, honey.

 

Labelling: used herbs, hops and supplements must be marked in the application.

 

Edytowane przez FurioSan
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Konkurs Biała Wrona odbędzie się 20.02.2016 roku pod adresem Pivovar Hostinec, Hlavná ulica 65, 040 01 Košice.Rozpoczęcie godzina 9.30.

Piwa można dostarczyć osobiście dnia 19.02.2016 do godziny 20.oo

Możecie również wysłać piwa na mój adres jak w zeszłym roku. Termin do 10.02.2016. Adres podam na PW.

Formularz zgłoszeniowy niżej.

 

http://goo.gl/forms/pm7bTgMeIM

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z tego co wyczytałem w necie w tym konkursie mają uczestniczyć także bułgarscy piwowarzy, którzy pod koniec stycznia zdominowali pierwszy międzynarodowy konkurs piw domowych w Bukareszcie. Zatem spodziewajcie się nie tylko słowackiej i węgierskiej konkurencji.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czy po wypełnieniu formularza dostał ktoś potwierdzenie na maila?

Tym się nie przejmujcie. Główny organizator miał małe problemy zdrowotne więc wiele rzeczy umknęło. Najważniejsze, że piwa będą dostarczone i konkurs się odbędzie.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

A. kategória Biére de Garde

1. miesto Andrzej Pietrzyk, PL, Birdegarda Bruna 18°, 75b. Strieborná šiška

2. miesto Ján Demko, SK, Hildeguard 16°, 59b. Bronzová šiška

2. miesto Ivan Trpiš, SK, MAŇO 18,5°, 59b.  Bronzová šiška

3. miesto Nako Nakov, BG, North France nights 17,2°, 54b. Bronzová šiška

 

B. kategória Russian Imperial Stout

1. miesto Marek May, PL, RIS 29°, 90b. Zlatá šiška

2. miesto Drahoš Horváth, SK, Morgosh 24°, 84b. Strieborná šiška

3. miesto Hajdyla & Blachut, PL, W 32 RIS 27°, 76b. Strieborná šiška

3. miesto Drahoš Horváth, SK, Dark Angel 26°, 76b. Strieborná šiška

 

C. kategória Rye IPA

1. miesto Matija Mrazek, HR, Pančoferi 17°, 89b. Zlatá šiška

2. miesto Peter Oriešek a Róbert Ruman, SK, Jožo 14,7°, 87b. Strieborná šiška

3. miesto Piotr Kowalski, PL, Z žytem, Panowie! 16°, 83b. Strieborná šiška

 

D. kategória Dunkels Weissbier

1. miesto Jakub Kalivoda, SK, Dunkel-unkel 13,3°, 75b. Strieborná šiška

2. miesto Marcell Paulis & Márton Kóny, HU, Wunderscher Weizenkraft Dunke,70b. Bronzová šiška

3. miesto Drahoš Horváth, SK, D. W. 12°, 62b Strieborná šiška

 

E. kategória Irish Red Ale

1. miesto Krzysztof Zach, PL, Chief Red Cloud 11,5°, 95b. Zlatá šiška

2. miesto Andrej Polanec, HR, Burning Red 11,4°, 94,5b Zlatá šiška

3. miesto Yordan Chenkov, BG, Bloody Muddy,  87b. Strieborná šiška

 

 F. kategória Experimental beer - Slovak Herbal Ale

1. miesto Pavol Kocsis, SK, Mother´s Spirit vol. 2 16,6°, 83b. Strieborná šiška

2. miesto Jakub Kalivoda, SK, Morena 17°, 82b. Strieborná šiška

3. miesto Martin Fek, SK, Herb & Frodit 16°, 80b. Strieborná šiška

3. miesto Tomáš Pivarči, SK, Good moon 16°, 80b. Strieborná šiška

3. miesto Peter Bognár, SK, WBM AWA Maple&Edeflouer 55, 80b. Strieborná šiška

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.