maku13 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Witam serdecznie wszystkich! Jestem Maku, tak po prostu Mieszkam w Wojkowicach, niedaleko Katowic - widzę że jest tu paru sąsiadów... Cieszę się, że znalazłem to forum, bo co prawda mam za sobą kilkanaście warek z brew kitów, chyba udanych, ale brak doświadczenia daje się czasem we znaki. Oglądałem inne fora i muszę przyznać, że okazały się porażką. Szkoda że jakoś nie trafiłem tutaj wcześniej, może byłoby łatwiej. Znajomi chwalą to moje piwko, a mnie z żoną na "przemysłowe" nikt już nie namówi... W ostatnią niedzielę odważyłem się po raz pierwszy warzyć z procesem zacierania. Pomimo kilku wpadek i zakończenia warzenia po północy, piwo "bluka" jak trzeba i ładnie pachnie... Irish Red Ale to będzie, mam taką nadzieję Moje preferencje oscylują razczej wokół jasnych piw. Marcowe, pilznery no i wszelakie pszeniczniaki... A największą zmorą w naszym hobby jest, przynajmniej dla mnie, mycie butelek. Jak ktoś z Was ma jakiś skuteczny i szybki sposób to osobiście wręczę mu medal Pozdrawiam Maku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Witam i życzę sukcesów. Medal zostaw sobie za wytrwałość. O myciu butelek było bardzo dużo więc trochę poszukaj na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Witam i pozdrawiam kolejnego piwowara z południa Gratulacja z okazji pierwszego "zacieranego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maku13 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Medal zostaw sobie za wytrwałość. O myciu butelek było bardzo dużo więc trochę poszukaj na forum. Wiem, wiem, czytałem... ale i tak jest to dla mnie horror... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Butelki to są horrorem tylko pierwszy raz jak dostaniesz takie pięknie zakwitnięte w środku. Jak używasz powtórnie swoje to nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Witam z za miedzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 witam na forum kolejnego "południowca". A z butelkami to chyba i tak będziesz sie męczyć tak jak każdy z nas. Życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Witam i życzę duzo wytrwałości w warzeniu.Co sobie uwarzysz to sobie wypijesz-sama rozkosz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek63 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Witam, gratuluję IRA, ja z zacieraniem startuję jutro, mam nadzieję, że też z sukcesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Witam serdecznie na forum i życzę samych udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maku13 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 (edytowane) Dziękuję wszystkim za miłe słowa W mojej piwniczce temperatura spadła do 12°C Spróbuję sił z zacieraniem marcowego Edytowane 5 Grudnia 2009 przez maku13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Witaj maku13 :)Ja dzięki forum zaczołem zacieranie od pierwszej warki I tak jak nasz formułowy kolega Jejski mówi "Tylko zacieranie jest OK!!! Nie każdy może poczuć różnicę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witaj i powodzenia pilnuj tylko, żeby Ci się ta temperatura w piwniczce utrzymała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam nowego piwowara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preis Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam kolejnego pasjonata warzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi