uups Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 (edytowane) Witam wszystkich degustatorów bursztynowego napoju mam na imię Adam mieszkam w Dzierzoniowie (dolnosląskie) pierwszą warkę mam za sobą wprawdzie zrobiona z brew kita -chyba tak sie to pisze i o dziwo udała się ;-) trochę daje drożdżami , hm nie wiem tak ma być? tak poza tym to czytam , czytam i jeszcze raz czytam. Mam zamiar teraz stworzyć piwko przeniczne ale nie znalazłem nic łatwego lub nie dotarłem jeszcze do odpowiedniego postu . Zacieranie i chmielenie to jeszcze nie dla mnie ale obiecuję że już nie długo jeszce raz pozdrawiam wszystkich pijących (degustujących) złoty napój:beer: wasze zdrowie ps. jeśli ktoś ma jakiś łatwy przepis na przeniczne będę wdzięczny:) Edytowane 17 Grudnia 2009 przez uups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witaj Z przenicą będzie ciężko . Chcesz zacierać czy z ekstraktów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 na początek z ekstratów do zacierki muszę się przygotować ( mentalnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 No to masz gotowe ekstrakty pSZeniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 właśnie szukam i nie bardzo mi to wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Tutaj masz http://www.homebrewing.pl/piwo-pszeniczne-12st-blg-zestaw-surowcow-p-156.html Tylko chmielisz sam, ale nie ma naprawdę nic w tym trudnego, masz instrukcje co i jak w której minucie gotowania. To jak doprawić zupę Witam nowego piwowara i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Słabo szukasz; http://www.homebrewing.pl/coopers-brewmaster-pszeniczne-17kg-p-111.html pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 No jak szukał przenicznego, to nie dziwne, ze nie znalazł. W ogóle, to witaj. Niestety jesteśmy tu uczuleni na niektóre orty. Przenica się do nich zalicza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Witam i pozdrawiam uups widzę że nie czaisz bazy PSZENICA pisze się przez SZ :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Dajcie spokój z tym upominaniem. 9 postów i każdy jedzie po człowieku, że zrobił błąd. Masakra. A może po prostu nie zauważył tego. NIe widzę potrzeby takiego zmasowanego ataku za byle pierdołę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Witam na forum. Jeśli przeraża ciebie chmielenie, możesz kupić brew-kita pszenicznego i odpowiednie drożdże (to najważniejsze) Ale tak czy inaczej najlepsze efekty uzyskasz przy zacieraniu i drożdżach płynnych dedykowanych dla piw pszennych Weast, albo White Labs. Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Makaron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 UUPS witam na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 weź się człowieku ujawnij ,zostałem zjechany pięknie , dzięki za linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 ...zostałem zjechany pięknie , dzięki za linki Nic się nie przejmuj - to z sympatii Jesteśmy uczuleni głównie na trzy błędy: Przenica, ważenie i brzęczka. Osobiście polecam przeglądarkę z obsługą błędów ortograficznych:) Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Dajcie spokój z tym upominaniem. 9 postów i każdy jedzie po człowieku, że zrobił błąd. Masakra. A może po prostu nie zauważył tego. NIe widzę potrzeby takiego zmasowanego ataku za byle pierdołę. które to po Nim jechały ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 ...zostałem zjechany pięknie ' date=' dzięki za linki[/quote']Nic się nie przejmuj - to z sympatii Jesteśmy uczuleni głównie na trzy błędy: Przenica, ważenie i brzęczka. Osobiście polecam przeglądarkę z obsługą błędów ortograficznych:) Witaj na forum Jeszcze alkochol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam i ja kolejnego piwowara. Mapa robi się gęsta. Pszeniczne zrobisz z pszenicy a przepisów pełno-tylko czytać. Pamiętaj o drożdżach i zacieraniu na 44°C . Pozdrawiam kolegę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Tak delikatnie potraktowany. On jeszcze nie wie co to prawdziwy OPR.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Dajcie spokój z tym upominaniem. 9 postów i każdy jedzie po człowieku' date=' że zrobił błąd. Masakra. A może po prostu nie zauważył tego. NIe widzę potrzeby takiego zmasowanego ataku za byle pierdołę.[/quote'] które to po Nim jechały ? Wszystkie dotyczące przenicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi