MichalW Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Według wikipedii dodawano soki owocowe (miód owocowy) trochę wcześniej, bo XVIII wiek to zamiana miodów na wino i wódkę. A nowe pomysły pewnie są, tylko trzeba pokombinować . FuriousFenrir 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Wiadomo, że wiele takich eksperymentów ktoś już zrobił... i mu nie wyszło. I jest to dublowanie złych rezultatów. Ale z drugiej strony: takie już każdego z nas prawo. I jeśli ktoś chce marnować czas i surowce - to kto takiemu zabroni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuriousFenrir Opublikowano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Wiadomo, że wiele takich eksperymentów ktoś już zrobił... i mu nie wyszło. I jest to dublowanie złych rezultatów. Ale z drugiej strony: takie już każdego z nas prawo. I jeśli ktoś chce marnować czas i surowce - to kto takiemu zabroni? Nie podcinajmy nikomu skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Według wikipedii dodawano soki owocowe (miód owocowy) trochę wcześniej, bo XVIII wiek to zamiana miodów na wino i wódkę. A nowe pomysły pewnie są, tylko trzeba pokombinować . Miód owocowy i owszem robili. Ciekawe czy robili truskawkowo bananowy To tak samo jakby powiedzieć - robili piwa z przyprawami. Ale to nie znaczy że wszystkie wypróbowali. Wiadomo, że wiele takich eksperymentów ktoś już zrobił... i mu nie wyszło. I jest to dublowanie złych rezultatów. Ale z drugiej strony: takie już każdego z nas prawo. I jeśli ktoś chce marnować czas i surowce - to kto takiemu zabroni? A ja słyszałem i czytałem, że ktoś robił piwo z grzybami i mu wyszło. Czyli to niekoniecznie dublowanie złych rezultatów. FuriousFenrir 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Gdyby nie łamanie schematów o którym napisałem, nadal bylibyśmy skazani na eurolagery i nie spróbowalibyśmy wielu wspaniałych piw, co wiele dla mnie znaczy. Mam otwarty umysł. Chociaż nie jestem osobą zapatrzoną tylko i wyłącznie w to co dzieje się w Ameryce, to teraz dostrzegam że po przeczytaniu mojego artykułu rzeczywiście mogliście tak o mnie pomyśleć. Uważam że nadal mogę się od Was nauczyć wielu ciekawych Bardzo, bardzo błędne założenia! Gdyby nie łamanie schematów to nigdy byśmy nie spróbowali eurolagera. Nawet zakładając że powstały piwa jakiekolwiek. Co do historii piwowarstwa i historii łamania schematów w piwowarstwie to pytaj Bogiego MichalW i Bogi 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Hehehe, Furio, w punkt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalW Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ale to nie znaczy że wszystkie wypróbowali. Uprościłeś moją wypowiedź do swojej teorii . Zacytuj fragment, gdzie napisałem że wszystko już wypróbowali. To tak samo jakby powiedzieć - robili piwa z przyprawami. I wtedy zalicza się do kategorii "piwa przyprawowe". Mnogość styli nie ułatwia odkrycia nowego, ale też nie przekreśla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuriousFenrir Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Absztyfikant i kilku innych też już uwarzyli grzybowe. Pozdrawiam http://smakoszg.blogspot.com/2016/01/browar-probus-grzybobranie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi