tata Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 (edytowane) Właśnie nastawiłem pierwsze w życiu piwo (Real Ale Coopers 1.7 kg, 17 l H2O, 1.6 kg cukru, 15°Blg), a w planach mam rozwój w kierunku samodzielnego zacierania i warzenia. Mam baniak ok. 40 litrów (emaliowany, nowy), termometr, zapas nowych butelek PET (niestety, ale na start powinny wystarczyć), areometr Bailinga i smak na własne piwko. Mam nadzieję, że tutaj uzyskam pomoc w razie potrzeby, a i z czasem coś też może wniosę na Forum. Robię nalewki, winka (mało) i zrobiłem jeden miodek (trójniak). Wolę rozdać niż sam wypić, ale nie o to chodzi, aby złapać królicza, ale go gonić. Nie należę jednak do żadnego klubu abstynentów i żadnych zobowiązań do trzeźwości nie podpisywałem. Witam więc wszystkich uczestników tego Forum i z okazji zbliżających się Świąt wszystkiego najlepszego życzę. Edytowane 23 Grudnia 2009 przez tata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witaj na forum i udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witam nowego piwowara , a pomoc na pewno otrzymasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 I ja witam nowego piwowara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Cześć tata Przyjemnej lektury forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieplyl Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witam! Udanych warek, szczęśliwych i zdrowych świąt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witam na forum . Życzę wielu udanych warek . Wesołych Świąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witam i pozdrawiam życzę udanego piwowarzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Jest tu już kilku dziadków, niech będzie i Tata Witaj na forum, życzę szybkiego rozwoju tatowego browarku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 witam na forum tata i wesołych świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Niech się tata piwnie rozwija,a później piwko sobie popija. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Witam Cię tata na forum piwowarów! Jak będziesz potrzebował wsparcia, służę pomocą. P.s. Próbowałem ostatnio Twoich nalewek u Bogusia i z tego co pamiętam :cool2: były wyśmienite. Czas się zbierać na imprezę sylwestrową - w związku z nadchodzącym już dużymi krokami nowym rokiem - wszystkim życzę samych udanych warek w 2010 roku! Edytowane 31 Grudnia 2009 przez skybert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa powitań. Sukcesów w Nowym Roku zyczę. Skybert - najlepsze nalewki jeszcze się prawią, ale pewnie utartą trasą, via Bogi, kiedyś dotrą i do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi