Skocz do zawartości

Drożdże "ale" podobne do fermentacji dolnej


Stefek

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym uwarzyć pilznera ale nie mam warunków do fermentacji dolnej i zastanawiam się które drożdże fermentacji górnej dają zbliżone/zadowalające efekty w temperaturze pokojowej co fermentacja dolna. Ma może ktoś jakieś doświadczenia z tym związane? Proszę tylko bez komentarzy typu "za 10 zł można zbudować lodówkę" albo "wystaw teraz na dwór" bo nie taki jest mój problem. ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wyeat 2112 California Lager

 

 

This strain is particularly well suited for producing California Common-style beers. It retains lager characteristics at temperatures up to 65°F (18°C) and produces malty, brilliantly clear beers. This strain is not recommended for cold temperature fermentation.

Origin: 
Flocculation: high
Attenuation: 67-71%
Temperature Range: 58-68° F (14-20° C)
Alcohol Tolerance: approximately 9% ABV

 

Profil jest naprawdę lagerowy 

Myślę że nic lepszego nie znajdziesz 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

chcialbym przypomniec ze czysty profil i profil lagerowy to nie to samo

california lagery maja profil lagerowy - po wypiciu piw na nich zrozumiałem powyższą różnice 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.