Pierre Celis Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Browar w Tenczynku zadebiutował dwoma tradycyjnymi piwami dolnej fermentacji, jednak szybko okazało się, że nie można go szufladkować. Najpierw stworzył piwo Tenczynek Milk Stout, a chwilę później zapowiedział Australian IPA Aborygen. Dziś zajmę się tym pierwszym. The post Tenczynek Milk Stout appeared first on Małe Piwko Blog. Wyświetl pełny artykuł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crosis Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 Po tym milk stołcie powinien zmienić nazwę na TenSzczynek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 Piłem to piwo. Fajny american stout. Za to milk stout tragiczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crosis Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 To ja piłem inną butelkę, bo: 1. Bez gazu 2. DMS tak przeokrutny, że poszedłem sprawdzić, czy żona aby na pewno nie gotuje jakichś warzyw 3. Zero chmielu 4. Smak powodował odruch wymiotny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 U mnie dmsu nie było, za to chmielu było dużo, zarówno w aromacie jak i w smaku i dość sporej goryczy. Za to gazu fakt, było bardzo mało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 (edited) Poziom nut warzywnych w niektórych butelkach piw z BRJ jest tak wysoki że aby móc je zastosować jako próbki wad to trzeba by je rozcieńczać Edited October 29, 2015 by kantor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.