Undeath Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Chodzi mi ostatnio z powodu braku świeżych owoców pomysł zmieszania wina z piwem. Mam wino porzeczkowe, które dla urozmaicenia bym zmieszał z piwem macie może doświadczenia jakieś z tym związane? Jakieś przemyślenia lub uwagi? Warto się w to bawić czy lepiej zaczekać na owoce? Czytając zagraniczne fora widzę, że temat średnio popularny, więcej miesza się różnych rodzajów piw ze sobą niż wina z piwem. Mam Kwasa z probiotyku z ciekawości zmieszałem go z odrobiną wina przeczkowego, automatycznie płyn mi się zmętnił i przyjął dziwny kolor, w smaku niezłe ale za kwaśne (lubię wina wytrwane) i dziwne odczucie goryczki powstaje wtedy. Myślę nad dodaniem wina i piwa do baniaka 5 litrów żeby to razem postało i się przegryzło, dopiero rozlew i nagazowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 apage satanas pepe11 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenocyd Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 W trakcie spożycia mieszanie piwa z winem źle się skończy, mieszanie w butelkach pewnie podobnie skoro nie jest to popularne. Moim zdaniem lepiej mieć dobre piwo i dobre wino, niż dziwny twór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Często dopełniam ostatnią butelkę piwa przy rozlewie innym piwem, winem lub innym alkoholem. Niestety żaden z tych "blendów" nie był czymś odkrywczym, najlepiej chyba udało się połaczenie 20ml whisky ze stoutem, choć odczucie alkoholu mocno wzrosło, pomimo znikomej ilości. Jak dla mnie zabawa zbędna zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serpiente Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Gdzieś czytałem, nie wiem czy u Mad Fermentionist czy u Bear Flavored, ale chyba któryś z nich robił blendy. Pamiętam że na warkę 5 gal dawał butelkę 0,7 wina. Chyba blend z Rieslingiem był zadowalający.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dawałem do porterów rumy. Smaczne były, mocne były, ale nic poza tym, co można osiągnąć normalnie. Może coś w tym kierunku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Krzyśku, nazbieraj sobie dzikiej róży i zrób wino. Trzy razy na tym samym owocu W tym roku jest sporo dzikiej róży na krzakach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się