profik Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Czy próbował ktoś przetaczać samemu CO2 z większej butli do mniejszej? Szukam informacji i coś nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=przetoczka+do+co2&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-dyn-kpr-v4-uni-1-5-0907 poszukaj czegoś na forum o strzelectwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjaniux Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Mam taką przetoczkę i używam do nabijania butli od paintballa 12oz (~350ml), 20oz (~600ml), które wykorzystuję do Sodastream. Przetoczkę zamawiałem z aliexpress. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Czy próbował ktoś przetaczać samemu CO2 z większej butli do mniejszej? Szukam informacji i coś nie mogę znaleźć. Czy nabijasz butlę w serwisie CO2? Ja co kilka miesięcy nabijam i raczej nie chciałbym tego robić samemu z dwóch powodów: straszne zimno (można paluszki załatwić) i cena (nabicie parę $). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Bardziej chodzi mi o to że musiałbym specjalnie jeździć (30km) nabić małą butlę... Chyba nikt normalny nie robi tego bez grubych rękawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Bardziej chodzi mi o to że musiałbym specjalnie jeździć (30km) nabić małą butlę... Chyba nikt normalny nie robi tego bez grubych rękawic. Ja mam 40km, ale staram się pogodzić wyjazd z jakąś inna sprawą ( butle tez posiadam 2 by nie pędzić jak sie kończy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) Już kilka razy przymierzałem się do zakupu przetoczki. Ale jakoś nie ma kiedy. Najgorsze jest to że mam kilka małych butli np 2kg a za taką butlę nabicie biorą 15-30zł (bo mała i nietypowa) natomiast wymiana całej butli 10kg ostatnio płaciłem chyba 25zł. Raz przy okazji podjecham aby nabić tą małą butlę do serwisu gaśnic i widziałem jak oni to robią. Gość przy mnie przelał CO2 i nie ma nic w tym trudnego nawet rękawic nie ubierał. Co robił: 1. sprawdził butlę czy jest napisane ile ma być gazu u mnie było na tej chyba 1,5kg 2. zważył pustą butlę 3. przykręcił przewody od dużej butli 4. odkręcił zawór dużej butli 5. odkręcił zawór małej butli 6. odkręcił delikatnie odpowietrznik w małej butli, aby wypuścić powietrze 7. po pewnym czasie jak już nie słychać było przelewania postawił na wadze, waga wskazała chyba 1,4kg byłem zadowlony więc odłączył wszystko i gotowe. Dodał też że czasami należy użyć kompresora jednak widać nie było potrzeby w tym przypadku. Z tego co znalazłem w necie to aby lepiej się przelewało dobrze wsadzić butlę do zamrażarki tak aby butla była dobrze zmrożona Ważne aby nie przekraczać pojemności butli bo może być nieprzyjemnie PS. W styczniu zapewne będę przelewał bo robię sadzonki papryki przez co będę dokarmiał je dwutlenkiem a w maju do gruntu Edytowane 26 Listopada 2015 przez lgorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjaniux Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 No i jeszcze jedna najważniejsza rzecz, butla matka musi mieć syfon aby wtlaczac gaz w formie cieklej, jak go nie ma to ewentualnie trzeba ją położyć albo przekręcić zaworem do dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Już kilka razy przymierzałem się do zakupu przetoczki. Ale jakoś nie ma kiedy. Najgorsze jest to że mam kilka małych butli np 2kg a za taką butlę nabicie biorą 15-30zł (bo mała i nietypowa) natomiast wymiana całej butli 10kg ostatnio płaciłem chyba 25zł. Raz przy okazji podjecham aby nabić tą małą butlę do serwisu gaśnic i widziałem jak oni to robią. Gość przy mnie przelał CO2 i nie ma nic w tym trudnego nawet rękawic nie ubierał. Co robił: 1. sprawdził butlę czy jest napisane ile ma być gazu u mnie było na tej chyba 1,5kg 2. zważył pustą butlę 3. przykręcił przewody od dużej butli 4. odkręcił zawór dużej butli 5. odkręcił zawór małej butli 6. odkręcił delikatnie odpowietrznik w małej butli, aby wypuścić powietrze 7. po pewnym czasie jak już nie słychać było przelewania postawił na wadze, waga wskazała chyba 1,4kg byłem zadowlony więc odłączył wszystko i gotowe. Dodał też że czasami należy użyć kompresora jednak widać nie było potrzeby w tym przypadku. Z tego co znalazłem w necie to aby lepiej się przelewało dobrze wsadzić butlę do zamrażarki tak aby butla była dobrze zmrożona Ważne aby nie przekraczać pojemności butli bo może być nieprzyjemnie PS. W styczniu zapewne będę przelewał bo robię sadzonki papryki przez co będę dokarmiał je dwutlenkiem a w maju do gruntu koleś zrobił to na 99% nielegalnie dostałeś paragon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 A u fryzjera bierzesz paragon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 koleś zrobił to na 99% nielegalnie dostałeś paragon ? A Ty myślisz że jak to inni robią ?? że niby maja super sprzęt itp. Dokładnie tak samo tylko na dużą skale, czyli podłączają 10 butli i wszystkie na raz się przelewają. Różni się tylko tym że gaz kupują hurtowo i hurtowo go sprzedają. Dużo rzeczy wydaje nam się że musi być nieźle niebezpieczne, a wcale tak nie jest. A to że UE i inne głupie organizacje wysmyślają coraz to więcej absurdalnych przepisów jesteśmy tylko głupsi i prostych rzeczy nie umiemy zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Nie o to mi chodzi, możliwość nabicia jest i koleś zrobił to prawidłowo, tylko by takie coś robić to firma musi mieć uprawnienia ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Już kilka razy przymierzałem się do zakupu przetoczki. Ale jakoś nie ma kiedy. Najgorsze jest to że mam kilka małych butli np 2kg a za taką butlę nabicie biorą 15-30zł (bo mała i nietypowa) natomiast wymiana całej butli 10kg ostatnio płaciłem chyba 25zł. Raz przy okazji podjecham aby nabić tą małą butlę do serwisu gaśnic i widziałem jak oni to robią. Gość przy mnie przelał CO2 i nie ma nic w tym trudnego nawet rękawic nie ubierał. Co robił: 1. sprawdził butlę czy jest napisane ile ma być gazu u mnie było na tej chyba 1,5kg 2. zważył pustą butlę 3. przykręcił przewody od dużej butli 4. odkręcił zawór dużej butli 5. odkręcił zawór małej butli 6. odkręcił delikatnie odpowietrznik w małej butli, aby wypuścić powietrze 7. po pewnym czasie jak już nie słychać było przelewania postawił na wadze, waga wskazała chyba 1,4kg byłem zadowlony więc odłączył wszystko i gotowe. Dodał też że czasami należy użyć kompresora jednak widać nie było potrzeby w tym przypadku. Z tego co znalazłem w necie to aby lepiej się przelewało dobrze wsadzić butlę do zamrażarki tak aby butla była dobrze zmrożona Ważne aby nie przekraczać pojemności butli bo może być nieprzyjemnie PS. W styczniu zapewne będę przelewał bo robię sadzonki papryki przez co będę dokarmiał je dwutlenkiem a w maju do gruntu koleś zrobił to na 99% nielegalnie dostałeś paragon ? Nie o to mi chodzi, możliwość nabicia jest i koleś zrobił to prawidłowo, tylko by takie coś robić to firma musi mieć uprawnienia ... I kto to mówi! Może dostał od pracodawcy jako odpad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 anteks, ponownie chcesz mnie przepraszać ? lubisz to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 28 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 anteks, ponownie chcesz mnie przepraszać ? lubisz to ? Podeśle Ci piwo z Largus'a (też bym chciał). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi