ibrahim Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Cześć, Chciał bym uwarzyć jakieś mocne piwo np. American Barleywine. Wiem, że takie piwo musi swoje przeleżakować, jednakże w lecie temperatury w całym domu dochodzą nawet do 30 stopnii i tu zachodzi moje pytanie: Czy piwo może leżakować w takich temperaturach i jakie ewentualne skutki takiego przechowywania mogą wystąpić w piwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwzd Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Może skwaśnieć (wątpliwe przy takim ekstrakcie) i się przegazować (dość prawdopodobne). Edytowane 30 Listopada 2015 przez gwzd Wojen 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) i się przegazować (dość prawdopodobne). jeżeli ma to zrobić - przegazuje się także w "normalnej temperaturze pokojowej" Edytowane 30 Listopada 2015 przez Pun kOmora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jak nie masz warunków to daj se spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibrahim Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jak nie masz warunków to daj se spokój Takiej odpowiedzi sie obawialem A jaka jest mniej wiecej gorna dopuszczalna granica temperatury? Czytalem ze 12°C a czy przy 18-19 jeszcze mozna lezakowac piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 GB..., dnia 30 listopad 2015 - 21:56, napisał: Jak nie masz warunków to daj se spokój Ale może jest jakiś zaprzyjażniony ( niepijący ) dziadek, ciotka którzy mieszkają w bloku i np. mają piwnice, i to może być to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Ani nie skwaśnieje ani się nie przegazuje, jeśli wszystko jest dobrze zrobione. Ale za dobrze pewnie się nie zestarzeje w takich temperaturach. Pójdzie w mokry karton itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się