jacer Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Skończyłeś z lagerami? Nie, tylko za zimno się zrobiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 warka nr XCV, Pils przelany na cichą, będzie się klarować w 2 °C. Bardzo dobra goryczka i aromat. Dwa kufle w kiszkach. RIS zszedł już do 8°Blg, porządnie nachmielony jeszcze zdziebko czuć słodkość. Będzie dobrze i uwarzę jeszcze jednego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 RIS zszedł już do 8°Blg, porządnie nachmielony jeszcze zdziebko czuć słodkość. Będzie dobrze i uwarzę jeszcze jednego. To rakieta. :o Jaki był ekstrakt początkowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 To rakieta. :o Jaki był ekstrakt początkowy? Skala się skończyła, ale tak na oko 24-25°Blg Fakt też, że dałem sporo gęstwy. Piana wyraźnie opada dlatego zmierzyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 RIS, 6,5Blg, przelany na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Zachęcony uzyskanymi ostatnio rezultatami dziś znów RIS. warka nr XCVII, dnia 26.02.11, Imperial Russian Stout wielkość warki 10l. - słód pale ale - 4,5kg - słód amber - 0,15kg - słód monachijski - 0,4kg - słód czekoladowy - 0,35kg - słód carafa II - 0,04kg - słód Brown - 0,2kg - słód carared - 0,2kg zacieranie: 53°C - 10min 62°C - 30min 72°C - 20min chmielenie: 1h chmielami: Amarillo, Cascade i Simcoe Tym razem głównym chmielem będzie Simcoe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Fermentujący RIS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Fermentujący RIS Ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 wygląda na potwora który chce wyjść z wiadra i pożreć swojego twórcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Pierwszy RIS zabutelkowany, drugi przelany na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 (edytowane) Warka nr XCVIII, dnia 05.03.2011, IPA - słód pale ale - 4,5kg - słód Biscuit - 0,2kg - kapkę Carafy dla przyciemnienia zacieranie tak samo jak ostatnia IPA. drozdże London III, starter. Edytowane 5 Marca 2011 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 warka nr XCV, Pils zabutelkowany warka nr XCVIII, IPA Przelana na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 warka nr XCVIX, dnia 13.03.11, Pils -słód jęczmienny - 4,2kg -słód monachijski I- 0,5kg zacieranie: 63°C - 40min 72°C - 20min chmielenie: Marynka i Tettnanger. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 warka nr XCVII, RIS Zabutelkowane. mniam, tylko sie nagazuj dziadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 (edytowane) Warka nr C (100), dnia 19.03.11, Tmave -słód pilzneński - 4,2kg -słód monachijski- 0,3kg -słód czekoladowy - 0,20kg -słód Carapils - 0,2kg zacieranie 53°C - 15min 63°C - 20min 73°C - 45 min 75°C - end. Chmielenie 60 min Marynka - 20g od początku. Edytowane 19 Marca 2011 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Gratulacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Wreszcie będzie C z przodu bo już mnie ten X wkurzał Zdrówko za tą setną warkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Po stu warkach z czystym sercem mogę powiedzieć, że powoli zaczynam kumać o co w tym wszystkim chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 elo Po stu warkach z czystym sercem mogę powiedzieć, że powoli zaczynam kumać o co w tym wszystkim chodzi no to ja jestem w połowie drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Gratulacje. Za MBR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Otwarłem z tej okazji RISa, bardzo dobry, piękna piana. Pite w szkle od BPAB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 warka nr XCVIX, Pils Poszło na cichą. warka XCVIII, IPA zabutelkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 warka nr CI, dnia 24.03.11, Pils -słód jęczmienny - 4,5kg -słód monachijski I- 0,5kg -słód Carapils - 0,2kg zacieranie: 63°C - 30min 72°C - 30min chmielenie: Marynka i Tettnanger. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 warka nr XCVIX, Pils zabutelkowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Warka nr CII, dnia 31.03.2011, AIPA - słód pale ale - 4,2kg - słód pilzneński - 1,5kg - słód Carared - 0,35kg - jak będzie za jasne, to dojdzie kapkę Carafy zacieranie tak samo jak ostatnia IPA. chmielenie, Amarillo i Cascade i być może czymś jeszcze. drożdże London III Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się