jacer Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 (edytowane) Chmielenie na aromat: mieszanka Cascade, Saaz, Sybilla. Chłodzi się. Edytowane 31 Marca 2011 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 warka nr CI, Pils przelane na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Chyba już ostatni lager. Warka nr CIII, dnia 02.04.2011, Wiedeńskie - słód wiedeński - 3kg - słód monachijski - 0,5kg - słód pilzneński - 1kg - słód Carapils - 0,2kg - kapkę Carafy do przyciemnienia. zacieranie 53°C - 10min 62°C - 30min 72°C - 30min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 I po co to słońce świeci? Może ktoś wytłumaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Cześć. I po co to słońce świeci? Może ktoś wytłumaczyć? Już tłumaczę. Słońce świeci bo ja siedzę w robocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 (edytowane) dzisiejsze stwory. Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Tmave i Pils zabutelkowane. AIPA i wiedeńskie poszło na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Warka nr CIV, dnia 09.04.2011, Alt - słód monachijski - 2,6kg - słód wiedeński 1,6kg -słód Carafa 30g zacieranie 50°C - 30min 66°C - 70min 76°C - end chmielenie aromatycznym 90g drożdże Zymoferm - Alt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 (edytowane) Drożdże Zymoferm podczas pracy. Edytowane 10 Kwietnia 2011 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkos Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Aaale dziwne :o Zamowilem te "bezalkoholowe" i wlasnie alty... no, ciekawym wielce :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Te drożdże to jakie potwory, już przerobiły do 3Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Warka nr CII, AIPA Zabutelkowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Te drożdże to jakie potwory, już przerobiły do 3Blg. Zajrzałem do swojej piątkowej warki - burzliwa w toku - nie miałem siły zmierzyć ale na razie faza wysokich krążków temp 18°C . Choć potwierdzam że przy robieniu startera mieszadło nie wyrabiało i piana się utrzymywała mimo wirowania ale w temp. ok 22°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Warka nr CIV, Alt zabutelkowane. Bardzo pyliste drożdże. Piwo mętne, nie chciało mi się dłużej czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) Cześć Warka nr CIV, Altzabutelkowane. Bardzo pyliste drożdże. Piwo mętne, nie chciało mi się dłużej czekać. Zaraz Wena mentorskim tonem powie: cierpliwość jest cechą piwowara ;-) Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Producent podaje, że osiadanie jest "niskie do żadnego". Można się było spodziewać. Zresztą takie chyba powinny być drożdże do altbierów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 A ja tam wiem co producent podaje :rolleyes: Trochę osiadło, ale się zaciągały do rurki podczas dekantacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Proszę -> http://www.piwo.org/forum/p96558-18-04-2011-15-03-06.html#p96558 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 zgoda, przyjacielu, czy ty miałeś kiedys laboratorium na uczelni? Od kiedy to przed zakończeniem eksperymentu czyta się się jakie powinny być wyniki?? Stwierdziłem ja są wyniki na tym etapie, do wniosków końcowych jeszcze przyjedzie czas. :rolleyes::rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Na Akademii Teologii Katolickiej nie mieliśmy laborek na filozofii. Nie zauważyłem, że to był eksperyment. W takim razie czekam na dalsze obserwacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Nie było laborek z krzyżowanka? :okey: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Warka nr CV, dnia 23.04.2011, Urodzinowe. - słód pilzneński - 2,0kg - słód wiedeński - 2,5kg - słód Carafa 20g zacieranie 50°C - 10min 62°C - 30min 72°C - 30 min 75°C - end Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 chmielenie: 20g Hallertau Spalt Select - 5,3% - 60 min 50g Lubelski - 60 min 30g Cascade - 3min 20g Lubelski - 15min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Czy zaczniesz wreszcie normalnie numerować warki. Wolę cyfry arabskie, bardziej przemawiają do mojej wyobraźni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Ta jest sto piąta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się