msz Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Kochani, mam pytania odnośnie wskaźnika jodowego skrobi – jaki on powinien mieć odpowiedni skład, proporcje, jakie rozcieńczenie, które najczęściej się stosuje w zacieraniu, jaki jest okres trwałości już gotowego produktu i czy on musi zawierać stabilizator – poliwinylopirolidon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mundex Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Kilka kropel płynu "Lugola" (2% roztwór jodku potasu i 1% jodu) na białym talerzu wymieszane z odrobiną brzeczki nie wystarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
msz Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 pewnie, że wystarczy ale chodzi mi też o jego właściwości oraz długość działania ile czasu wytrzyma domowe warunki bez stabilizatora? jak go wzmocnić, po jakimś czasie się utlenia, miałam nie jeden PZDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASadam Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Ja miałem jeden, Właściwie nadal mam. Na początku sprawdzałem co 5 minut, potem coraz rzadziej a teraz tylko jak chcę komuś pokazać na czym polega zacieranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrickll Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Mam swój od pierwszej warki i użyłem może ze 2 razy, nie ma daty przydatności, tylko jest napisane produkt trwały. Jak nie jesteś pewny czy działa to sprawdź na skrobi albo mące czy zmienia kolor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msz Posted December 10, 2015 Author Share Posted December 10, 2015 po jakimś czasie traci swoje właściwości czytam dalej, dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 po jakimś czasie traci swoje właściwości Zapewne, ale jeśli "jakiś czas" = 100 lat to mnie to chyba nie przeraża... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now