msz Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Kochani, mam pytania odnośnie wskaźnika jodowego skrobi – jaki on powinien mieć odpowiedni skład, proporcje, jakie rozcieńczenie, które najczęściej się stosuje w zacieraniu, jaki jest okres trwałości już gotowego produktu i czy on musi zawierać stabilizator – poliwinylopirolidon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundex Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Kilka kropel płynu "Lugola" (2% roztwór jodku potasu i 1% jodu) na białym talerzu wymieszane z odrobiną brzeczki nie wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msz Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 pewnie, że wystarczy ale chodzi mi też o jego właściwości oraz długość działania ile czasu wytrzyma domowe warunki bez stabilizatora? jak go wzmocnić, po jakimś czasie się utlenia, miałam nie jeden PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ja miałem jeden, Właściwie nadal mam. Na początku sprawdzałem co 5 minut, potem coraz rzadziej a teraz tylko jak chcę komuś pokazać na czym polega zacieranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Mam swój od pierwszej warki i użyłem może ze 2 razy, nie ma daty przydatności, tylko jest napisane produkt trwały. Jak nie jesteś pewny czy działa to sprawdź na skrobi albo mące czy zmienia kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msz Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 po jakimś czasie traci swoje właściwości czytam dalej, dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 po jakimś czasie traci swoje właściwości Zapewne, ale jeśli "jakiś czas" = 100 lat to mnie to chyba nie przeraża... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się