punix Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 30 minut temu, ATP napisał: Warka #197 - warzone 16.09.2022Dry Stout Czyżby KBPD? Do zobaczenia za 1,5 tygodnia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Warka #201 - warzone 23.10.2022 Wild Wild AleWarka: 21lGoryczka: 24 IBUEkstrakt: 13,5 BlgSłody: 5 kg - extra pale Crisp 0,5 kg - płatki owsiane Chmiele: 30g Iunga - granulat 2021 (7,9% ak.) - 60' Drożdże: Blend różnych szczepów saisonowych i brettów zbieranych przez ostatni czas Dregi z lambików z Oud Beersel, 3 Fonteinen Dodatki: Sok wiśniowy - w planachZacieranie: 69°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 7 Stycznia 2023 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Warka #202 - warzone 27.10.2022 Polish White IPAWarka: 21lGoryczka: 81 IBUEkstrakt: 14,5 BlgSłody: 2,5 kg - extra pale Crisp 2 kg - pszeniczny Crisp 2 kg - płatki pszenne 1 kg - słód Chit Bestmalz Chmiele: 45g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 30g Sybilla - granulat 2021 (8,9% ak.) - 20' 25g Exp 2/20 - granulat 2021 (11,2% ak.) - 20' whirlpool w 77°C 50g ZU12 - granulat 2021 (10% ak.) - 20' whirlpool w 77°C 150g ZU12 - granulat 2021 (7,5% ak.) - na zimno 3 dni 50g Vermelho - granulat 2021 (9,1% ak.) - na zimno 3 dni 100g Exp 2/20 - granulat 2021 (11,2% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: Lallemand Witbier (po terminie saszetka) - starter 1,5l Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Kolendra - 15g - 5' Skórka pomarańczy 50g - 5'Zacieranie: 66°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Warka #203 - warzone 24.11.2022 Polish Hoppy Sour AleWarka: 21Goryczka: 15 IBUEkstrakt: 11 BlgSłody: 2,5 kg - extra pale Crisp 2,5 kg - pszeniczny Crisp Chmiele: 50g Exp 2/20 - granulat 2021 (11,2% ak.) - 20' whirlpool w 77°C 50g Zula - granulat 2021 (8,3% ak.) - 20' whirlpool w 77°C 150g Exp 2/20 - granulat 2021 (11.2% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: US-05 - saszetka Lactobacillus Planatarum - 4g Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 25 mlZacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Warka #204 - warzone 01.12.2022 Belgian BlondWarka: 21lGoryczka: 41 IBUEkstrakt: 12,6 BlgSłody: 5 kg - extra pale Crisp 0,5 kg - cukier Chmiele: 20g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 20g Puławski - granulat 2021 (8,9% ak.) - 20' 20g Puławski - granulat 2021 (8,9% ak.) - 12' 35g Puławski - granulat 2021 (8,9% ak.) - 0' 100g Ahhhroma! - granulat 2021 (16,2% ak.) - na zimno 3 dni do połowy warki Drożdże: WLP545 Belgian Golden Strong Ale - starter 1,2l Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 mlZacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Złapało infekcję. Kibel Edytowane 7 Stycznia 2023 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Warka #205 - warzone 10.12.2022 MildWarka: 21lGoryczka: 26 IBUEkstrakt: 9 BlgSłody: 2,9 kg - best ale Crisp 0,38 kg - Crystal Dark Simpsons 0,29 kg - Imperial Malt Simpsons 0,29 kg - pszeniczny Crisp 0,19 kg - płatki owsiane 0,15 kg - Brown Fawcett 0,07 kg - Black Wheat Castle Malting 0,05 kg - jęczmień palony Castle Malting - na wygrzew Chmiele: 15g Marynka - granulat 2021 (7,9% ak.) - 60' 40g Lubelski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 20' Drożdże: WLP008 East Coast Ale - gęstwa Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 mlZacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Warka #206 - warzone 16.12.2022Imperial StoutWarka: 21lGoryczka: 95 IBUEkstrakt: 26 BlgSłody: 5,67 kg - best ale Crisp 1,5 kg - monachijski Crisp 0,8 kg - płatki owsiane 0,65 kg - Caraaroma Weyermann 0,5 kg - laktoza 0,5 kg - Chocolate Crisp 0,4 kg - Carafa Special II Weyermann 0,33 kg - wiedeński Viking Malt 0,325 kg - cukier muscovado 0,15 kg - Black Simpsons 0,15 kg - Brown Simpsons 0,11 kg - Special B Castle Malting 0,03 kg - Black Wheat Castle malting Chmiele: 45g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 100g Oktawia - granulat 2021 (7,1% ak.) - 60' 35g Iunga - granulat 2021 (8,9% ak.) - 60' Drożdże: US-05 - gęstwa Dodatki: CaCl2 - 10g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Sól kłodawska - 30g - 5' Kawa - litr do kega Kakao Peru Satipo Bio - 200gZacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 (edytowane) Warka #207 - warzone 14.01.2023 Belgian BlondWarka: 21lGoryczka: 41 IBUEkstrakt: 12,6 BlgSłody: 5 kg - extra pale Crisp 0,5 kg - cukier Chmiele: 30g Oktawia - granulat 2021 (7,1% ak.) - 60' 20g Sybilla - granulat 2021 (7,2% ak.) - 20' 20g Sybilla - granulat 2021 (7,2% ak.) - 12' 20g Tomyski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 12' 35g Sybilla - granulat 2021 (7,2% ak.) - 0' 20g Tomyski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 0' Drożdże: Wyeast 1214 Belgian Abbey - starter 1,2l Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 mlZacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 11 Marca 2023 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Warka #208 - warzone 29.01.2023 Hoppy Tripel Warka: 25l Goryczka: 41 IBU Ekstrakt: 17 Blg Słody: 5 kg - extra pale Crisp 2 kg - Torrified Wheat Simpsons 1,1 kg - cukier 1 kg - best ale Crisp Chmiele: 40g Sybilla - granulat 2021 (7,2% ak.) - 60' 40g Tomyski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 30' 40g Sybilla - granulat 2021 (7,2% ak.) - 12' 40g Tomyski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 0' 100g Nelson Sauvin - granulat 2022 (10,5% ak.) - 3 dni na zimno 100g Moutere - granulat 2022 (14,7% ak.) - 3 dni na zimno Drożdże: Wyeast 1214 Belgian Abbey - gęstwa Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut 5 litrów rozlane bez dry-hopu Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Warka #209 - warzone 10.02.2023 Hoppy Blond Warka: 21l Goryczka: 41 IBU Ekstrakt: 12,6 Blg Słody: 5 kg - extra pale Crisp 0,5 kg - cukier Chmiele: 25g Iunga - granulat 2021 (11,5% ak.) - 60' 20g Oktawia - granulat 2021 (7,1% ak.) - 20' 20g Oktawia - granulat 2021 (7,1% ak.) - 12' 100g Waimea - granulat 2022 (13,2% ak.) - 3 dni na zimno Drożdże: Wyeast 1214 Belgian Abbey - gęstwa Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Warka #210 - warzone 17.02.2023 Polish Hazy IPA Warka: 21l Goryczka: 35 IBU Ekstrakt: 15,8 Blg Słody: 5 kg - pale ale extra choice Crisp 1 kg - płatki owsiane 0,5 kg - płatki pszenne 0,5 kg - Chit Bestmalz 0,25 kg - maltodekstryna Chmiele: 100g Książecy - granulat 2021 (7,2% ak.) - whirlpool w 77°C - 20' 50g Amora Preta - granulat 2021 (9% ak.) - whirlpool w 77°C - 20' 50g Amora Preta - granulat 2021 (9% ak.) - w 3 dniu fermentacji 100g Książecy - granulat 2021 (7,2% ak.) - na zimno 3 dni 200g Amora Preta - granulat 2021 (9% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: WLP067 Coastal Haze Ale Blend - starter 1,8l Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml NaCl - 2g Aromazyme - 1g Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Warka #211/#212 - warzone 01.03.2023 Belgian Ale / Belgian Wild Ale Warka: 35l Goryczka: 22 IBU Ekstrakt: 12 Blg Słody: 5 kg - extra pale Crisp 1,4 kg - płatki pszenne i orkiszowe (mix) 0,5 kg - Chit Bestmalz 0,4 kg - best ale Crisp 0,25 kg - Carabelge Weyermann 0,2 kg - cukier Chmiele: 50g Lubelski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 60' 50g Lubelski - granulat 2021 (6,4% ak.) - 0' Drożdże: Wyeast 1214 Belgian Abbey - gęstwa - do jednego wiadra Wyeast 1214 Belgian Abbey / Mad Fermentationist Saison Blend / WLP400 Belgian Wit/ Dregi po #187 - do drugiego pojemnika Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Warka #213 - warzone 09.03.2023 New Wave Gose Warka: 30l Goryczka: 16 IBU Ekstrakt: 15,8 Blg Słody: 5 kg - extra pale Crisp 1,5 kg - płatki owsiane 1 kg - płatki pszenne 1 kg - Cara Clair Castle Malting 0,5 kg - Chit Bestmalz 0,3 kg - laktoza Chmiele: 25g - Marynka - granulat 2021 (10% ak.) - 60' Drożdże: WLP067 Coastal Haze Ale Blend - gęstwa Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 40 ml NaCl - 45g 2,2 kg - pulpa z białej guawy 1,7 kg - pulpa z mango 2 l - sok ananasowy NFC Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Warka #214 - warzone 18.03.2023 Belgian Blond Warka: 21l Goryczka: 43 IBU Ekstrakt: 14 Blg Słody: 5 kg - extra pale Crisp 0,3 kg - cukier Chmiele: 30g Marynka - granulat 2021 (7,8% ak.) - 60' 20g Marynka - granulat 2021 (7,8% ak.) - 20' 20g Marynka - granulat 2021 (7,8% ak.) - 12' 20g Marynka - granulat 2021 (7,8% ak.) - 0' Drożdże: Wyeast 1214 Belgian Abbey - gęstwa Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Warka #215 - warzone 01.04.2023 New England DIPA Warka: 21l Goryczka: 45 IBU Ekstrakt: 18 Blg Słody: 5 kg - pale ale extra choice Crisp 1,5 kg - pilzneński zero Viking Malt 1,2 kg - płatki owsiane 1 kg - płatki pszenne 1 kg - Cara Clair Castle Malting 0,5 kg - Chit Bestmalz Chmiele: 10g Warrior - granulat 2021 (15,1% ak.) - 60' 80g Simcoe - granulat 2022 (12,8% ak.) - whirlpool w 77°C - 20' 30g Citra - granulat 2022 (13,2% ak.) - whirlpool w 77°C - 20' 25g Cryo Pop - granulat 2021 (20,2% ak.) - w 3 dniu fermentacji 25g Cascade Cryo - granulat 2021 (12,6% ak.) - w 3 dniu fermentacji 20g Simcoe - granulat 2022 (12,8% ak.) - na zimno 3 dni 100g Mosaic - granulat 2022 (12,3% ak.) - na zimno 3 dni 100g Nelson Sauvin - granulat 2022 (10,5% ak.) - na zimno 3 dni 120g Citra - granulat 2022 (13,2% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: WLP067 Coastal Haze Ale Blend - gęstwa Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml NaCl - 2g Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciezkicoswybrac Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Godzinę temu, ATP napisał(a): Warka #210 - warzone 17.02.2023 Polish Hazy IPA I jak wrażenia? Mam gdzieś z tyłu głowy zrobienie właśnie NEIPA na polskich chmielach, ale na razie nie wiem czego szukać. Myślałem o SH na którejś z nowych odmian, ale chętnie poczytam jak Twoje wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 W dniu 3.04.2023 o 00:17, ciezkicoswybrac napisał(a): I jak wrażenia? Mam gdzieś z tyłu głowy zrobienie właśnie NEIPA na polskich chmielach, ale na razie nie wiem czego szukać. Myślałem o SH na którejś z nowych odmian, ale chętnie poczytam jak Twoje wyszło. Będziesz mógł spróbować w przyszły weekend w Rzeszowie na festiwalu Próbka pachniała miksem kokosa, moreli, brzoskwini, cytrusów, z jeżyną i geraniolem (takim pelargoniowym) na drugim planie. ciezkicoswybrac 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Warka #216 - warzone 11.04.2023 Black IPA Warka: 21l Goryczka: 90 IBU Ekstrakt: 16 Blg Słody: 5 kg - pilzneński Viking Malt 1,1 kg - płatki owsiane 0,5 kg - Carafa II Special Weyermann 0,5 kg - CaraClair Castle Malting 0,4 kg - Abbey Weyermann Chmiele: 40g Simcoe - granulat 2022 (12,7% ak.) - 60' 20g Simcoe - granulat 2022 (12,7% ak.) - 20' 60g Simcoe - granulat 2022 (12,7% ak.) - whirlpool 20' w 77°C 200g Simcoe - granulat 2022 (12,7% ak.) - na zimno 3 dni 25g Simcoe Cryo - granulat 2022 (24,7% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: US-05 - gęstwa Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml NaCl - 2g Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 (edytowane) Warka #217 - warzone 15.04.2023 Munich Helles Warka: 21l Goryczka: 15 IBU Ekstrakt: 12 Blg Słody: 10 kg - pilzneński Viking Malt 0,5 kg - monachijski Viking Malt Chmiele: 20g - Marynka - granulat 2022 (7,3% ak.) - 60' 25g - Hallertauer Mittelfruh - granulat 2022 (3% ak.) - 60' 25g - Hallertauer Mittelfruh - granulat 2022 (3% ak.) - 20' 50g - Hallertauer Mittelfruh - granulat 2022 (3% ak.) - 0' Drożdże: Wyeast 2487-PC Hella Bock - starter 2l - jedno wiadro S-23 Fermentis - 2 saszetki - drugie wiadro Dodatki: CaCl2 - 10g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 20 ml NaCl - 2g Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Edytowane 7 Października 2023 przez ATP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Warka #218 - warzone 06.05.2023 Imperialny Wędzony Porter Bałtycki Warka: 21l Goryczka: 66 IBU Ekstrakt: 30 Blg Słody: 5 kg - wędzony bukiem Steinbach 3 kg - wiedeński Weyermann 2 kg - monachijski ciemny Weyermann 2 kg - monachijski jasny Weyermann 2 kg - wędzony bukiem Viking Malt 1 kg - CaraMunich III Weyermann 0,5 kg - żytni Weyermann 0,5 kg - Caraaroma Weyermann 0,3 kg - Chocolate Crisp Chmiele: 75g Warrior - granulat 2021 (15,1% ak.) - 60' Drożdże: Wyeast 2487-PC Hella Bock - gęstwa Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml NaCl - 2g kostki dębowe z beczki po whisky macerowane w Talisker Skye Zacieranie: 67°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Warka #219 - warzone 30.05.2023 Hefeweizen Warka: 21l Goryczka: 26 IBU Ekstrakt: 11 Blg Słody: 2,5 kg - pszeniczny VM 2,5 kg - pilzneński VM Zacieranie: 44°C - 20 minut 64°C - 45 minut 72°C - 15 minut 78°C - 10 minut Chmiele: 20g - Iunga 2022 - 12,5% ak. - 60' Dodatki: CaCl2 - 5g Kwas mlekowy - 7 ml Drożdże: Mangrove Jack's M20 Bavarian Wheat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Warka #220 - warzone 26.06.2023 Hoppy Blond Warka: 21l Goryczka: 41 IBU Ekstrakt: 12,6 Blg Słody: 5 kg - extra pale Crisp 0,5 kg - cukier Chmiele: 35g Nelson Sauvin - granulat 2022 (11% ak.) - 60' 25g Nelson Sauvin - granulat 2022 (11% ak.) - whirlpool 20' w 77°C 100g Nelson Sauvin - granulat 2022 (11% ak.)- 3 dni na zimno Drożdże: WLP575 Belgian Ale Blend - starter 1,2l Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Warka #221 - warzone 04.07.2023 Double Black IPA Warka: 21l Goryczka: 110 IBU Ekstrakt: 17,5 Blg Słody: 5 kg - pilzneński Viking Malt 1,5 kg - płatki owsiane 1,2 kg - Maris Otter Fawcett 0,65 kg - CaraClair Castle Malting 0,325 kg - Abbey Weyermann 0,3 kg - monachijski Crisp Chmiele: 100g Książęcy - granulat 2022 (7,2% ak.) - 60' 60g Książęcy - granulat 2022 (7,2% ak.) - 20' 100g Książęcy - granulat 2022 (7,2% ak.) - whirlpool 20' w 77°C 300g Książęcy - granulat 2022 (7,2% ak.) - na zimno 3 dni Drożdże: Lallemand Koln - gęstwa Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml NaCl - 2g Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Warka #222 - warzone 19.07.2023 White IPA Warka: 21l Goryczka: 72 IBU Ekstrakt: 14,5 Blg Słody: 3 kg - pilzneński Viking Malt 2 kg - płatki pszeniczne 2 kg - pszeniczny Crisp Chmiele: 50g Exp 3/20 - granulat 2022 (9,3% ak.) - 60' 75g Exp 3/20 - granulat 2022 (9,3% ak.) - 20' whirlpool w 77°C 175g Exp 3/20 - granulat 2022 (9,3% ak.) - 3 dni na zimno Drożdże: WLP575 Belgian Ale Blend - gęstwa Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zest z dwóch pomarańczy - 5' Kolendra - 12g- 5' Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATP Opublikowano 7 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Warka #223 - warzone 01.08.2023 Italian Pils Warka: 21l Goryczka: 45 IBU Ekstrakt: 10 Blg Słody: 5 kg - pilzneński Eraclea Weyermann Chmiele: 25g Zula - granulat 2022 (10,6% ak.) - 60' 25g Zula - granulat 2022 (10,6% ak.) - 20' 25g Zula - granulat 2022 (10,6% ak.) - 0' 50g Zula - granulat 2022 (10,6% ak.) - 60' - 3 dni na zimno Drożdże: Lallemand Novalager - 2 paczki Dodatki: CaCl2 - 5g Whirlfloc-T - 10' Kwas mlekowy - 7 ml Zacieranie: 64°C - 60 minut 78°C - 10 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się