Malinowy Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 W sofcie od wersji 2.0 już można ustawić statyczny adres IP, a u Ciebie będzie pewno ta rezerwacja skopana, sterownik ma dwa adresy MAC jeden dla trybu AP a drugi dla STA. Może sprawdź czy ten MAC jest poprawny. A jak nie to zrobimy update softu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Dla tego samego adresu MAC mam zrobiona rezerwację i ten sam MAC pobiera nowy adres z DHCP. Poniżej zrzuty z ekranu na których ładnie widać rezerwację i jaki adres ma sterownik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 A ten krzyżyk przy statusie nie oznacza czasem, że ta rezerwacja jest wyłączona? Którą wersję softu masz w sterowniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Nie, ten krzyżyk przy statusie mówi że na IP 103 urządzenie jest wyłączone. Na screenie wyżej widać że sterownik dostał IP 104. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 A ja pamiętam, że to oznacza, że dana rezerwacja jest wyłączona. Kliknij edit i zaznacz ptaszka przy enable i będzie działać. Ale jak masz wersję 2.0 to ustaw sobie na zakładce WiFi adres IP na stałe i będzie po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 24 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 No właśnie zaznaczyłem tego ptaszka przy enable i status się zmienił na aktywny więc zobaczę jak teraz będzie. Jak nic to nie da to ustawię IP w sterowniku. Zdam relację co w końcu pomogło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriss Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Cześć, mam pytanie - czy jest jakaś lista urządzeń przetestowanych z tym sterownikiem z sukcesem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Cześć, sterownik potrafi współpracować z każdym urządzeniem grzejacym jak i chłodzącym. Oczywiście w przypadku urządzeń o dużym poborze mocy trzeba zastosować zewnętrzny stycznik ale w większości przypadków wystarczy wbudowany przekaźnik. Mam też wersje sterownika z możliwością sterowania urządzeniami nawilżającymi/suszącymi (z czujnikiem wilgotności) do sterowania wilgotnością np w terrarium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldi_WRO Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Kurcze, niestety dość słabo wyglądają wykresy z ThingSpeak. Malinowy, masz w planach coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Od samego początku wykresy działały troszkę inaczej a ThingSpeak został wprowadzony dla osób bez dostępu do własnego serwera. Niestety nie chcę udostępniać zasobów u siebie na serwerach ponieważ ich niezawodność jest mocno dyskusyjna Zobacz sobie jak to wyglądało jak sterownik był jeszcze w fazie projektu https://www.malinowy.eu/kegz.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldi_WRO Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 O niebo lepiej a jak ktoś ma swój serwer ? masz coś żeby się podzielić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Jasne, dam Ci skrypty. Ale trzeba też przerobić trochę sterownik żeby wysyłał dane w innym formacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldi_WRO Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 to jeszcze jakieś info jak to zrobić da się zdalnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Zwykle się da. Zadzwoń do mnie to się dogadamy co i jak. Numer Ci wrzucę na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 W dniu 24.11.2018 o 17:07, Malinowy napisał: A ja pamiętam, że to oznacza, że dana rezerwacja jest wyłączona. Kliknij edit i zaznacz ptaszka przy enable i będzie działać. Ale jak masz wersję 2.0 to ustaw sobie na zakładce WiFi adres IP na stałe i będzie po problemie. W dniu 24.11.2018 o 21:44, nike21 napisał: No właśnie zaznaczyłem tego ptaszka przy enable i status się zmienił na aktywny więc zobaczę jak teraz będzie. Jak nic to nie da to ustawię IP w sterowniku. Zdam relację co w końcu pomogło... jednak to było to i pomogło, po ponownym włączeniu sterownik chwycił adres z rezerwacji. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Czyli tak jak podejrzewałem. Ważne że działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Ktoś kiedyś pytał o wersje zabudowaną. Sterownik i zasilacz mieszczą się elegancko w obudowie KM35. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 mam problem, sterownik po podłączeniu nie jest widoczny w sieci. wie ktoś jak go w jakiś sposób zresetować do ustawień fabrycznych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 A próbowałeś wyszukać go w liście dostępnych sieci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Może to pomoże: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nike21 Opublikowano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 no kurcze - reset zadziałał Ide przynieść piwo z balkonu bo nawet jak na lagera 4 stopnie to za mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 (edytowane) Cieszę się, że mogłem pomóc piwu. Dobre uczynki w święta liczą się poczwórnie. Edytowane 25 Grudnia 2018 przez Wajcha Mibor i nike21 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Hej, czy sterownik zacierania już istnieje, czy dalej w fazie testów? Cena boleckiego mnie troche zwaliła z nóg więc szukam porządnej alternatywy.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 31 minut temu, Hobbysta napisał: Hej, czy sterownik zacierania już istnieje, czy dalej w fazie testów? Cena boleckiego mnie troche zwaliła z nóg więc szukam porządnej alternatywy. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cześć, Widzę, że trochę Cię ominęło: Hobbysta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Ja tylko to tutaj zostawię: Obudowa wydrukowana na drukarce 3D. Miała kołki do mocowania sterownika ale niestety uległy uszkodzeniu podczas zbyt intensywnego męczenia BitterEater i Hobbysta 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi