Gadget Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) @Malinowy mam takie małe pytanie, czy jeśli wezmę wersję z dwoma przekaźnikami (rozumiem że jeden jest do grzania drugi do chłodzenia?) to mogę podłączyć to do kociołka z lidla (grzałka 2kw) i sterować tym temperaturę zacierania (oczywiście zmiana temperatur odbywałaby się ręcznie)? a jak już skończę gotować to przenieść go do lodówki i sterować temperaturę fermentacji? czy odłączając od prądu zapamięta ustawienia czy trzeba będzie konfigurować od nowa? no i najważniejsze jaka jest aktualna cena bo z tego co widziałem to ostatnio były podawane w 2016r Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Gadget Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) @Gadget Możesz tak sterować nawet i jedno przekaźnikowym i oczywiście sterownik pamięta ustawienia po wyłączeniu. Ceny są raczej aktualne. Tylko do zacierania powstał speclajnie sterownik zacierania wifi. Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Malinowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 20 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 No w końcu udało mi się skończyć sterownik:) brakuje jeszcze tylko podpisania gniazd Typhon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 @Gadget Ta obudowa pewno kosztowała więcej niż sterownik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 taka puszka z dyszke w hurtowni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 taka puszka z dyszke w hurtowniChyba chodzilo o calosc konstrukcji. Robota naprawde piekna Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Mam wszystkie paragony, jutro przelicze ile wyszło ale z tego co pamiętam to coś koło 50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Koszt materiałów na taką obudowę wyszedł 65zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 W dniu 27.03.2019 o 07:50, Gadget napisał: Koszt materiałów na taką obudowę wyszedł 65zł Porzadna obudowa, chętnie bym takową kupił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 W dniu 1.04.2019 o 08:20, zegancio napisał: Porzadna obudowa, chętnie bym takową kupił jak chcesz to mogę Ci podesłać spis rzeczy i sklep gdzie można wszystko dostać, pozostaje wycięcie otworów i przylutowanie wtyczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V4IN Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 9 godzin temu, Gadget napisał: jak chcesz to mogę Ci podesłać spis rzeczy i sklep gdzie można wszystko dostać, pozostaje wycięcie otworów i przylutowanie wtyczek Ja tez bym prosil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegancio Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 18 godzin temu, Gadget napisał: jak chcesz to mogę Ci podesłać spis rzeczy i sklep gdzie można wszystko dostać, pozostaje wycięcie otworów i przylutowanie wtyczek Pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) Ok to umieszczę tutaj. Gniazdo + wtyk na panel 3 pin długość 46.6mm Kod handlowy: ZŁ C091/03 2szt Gniazdo zasilania IEC męskie, przykręcane Kod handlowy: GN SC-9-1 1szt Puszka elektryczna 1szt Koszulka termokurczliwa 1szt (najlepiej czarna, na przewody czujnika) Gniazdo płaskie do przedłużacza 1szt (do podłączenia ładowarki tel.) Kabel zasilający do komputera 1szt Szybkozłączka elektryczna 4pin 3szt Większość zakupiona na sklep.avt.pl a reszta w hurtowni elektrycznej Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez Gadget zzwierzak1 i Gemin 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzwierzak1 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Hej, Jakie wymiary obudowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Puszka ma wymiary 120x160x80, ale teraz kupilbym trochę większą ze względu na to że używam tego sterownika do lodówki i do warzenia wsadzilbym do niej jeszcze zasilacz pompy, a do tej już nic nie wejdzie diask, zzwierzak1 i Typhon 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Ja polecam obudowy tego rozmiaru - mniejsza do brewpiless i większa do brewmaniaca. W większej jest zasilacz 5A który teraz w związku z rezygnacją z mieszadła zmienię na 2A wiec zwolni się trochę miejsca bielok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi_wroc Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 W dniu 13.04.2019 o 11:37, Gadget napisał: Puszka ma wymiary 120x160x80, ale teraz kupilbym trochę większą ze względu na to że używam tego sterownika do lodówki i do warzenia wsadzilbym do niej jeszcze zasilacz pompy, a do tej już nic nie wejdzie Całkiem fajne wykonanie, ale uzasadnij proszę dlaczego na styki przekaźników dałeś N a urządzenia odbiorcze są cały czas pod napięciem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 @Radi_wroc to tylko kolorystyka kabli, ich kolory wynikają z ilości jakie posiadałem danego koloru. Poza tym czy urządzenie jest pod napięciem a przekaźnik ma N decyduje chyba wtyczka, którą wkładasz do kontaktu, raz jest tak a raz odwrotnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi_wroc Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Tak bez urazy... widzę, że masz pojęcie i ładnie to wykonałeś a tłumaczysz dość "dziwnie" ta sprawę. Dla swojego bezpieczeństwa, jak i innych, którzy się zasugeruja tym wykonaniem, że nie ma to znaczenia, postaraj się o prawidłowe połączenia, a przede wszystkim o zdjęcie napięcia za pomocą przekaźników a nie zera. Nie muszę chyba tłumaczyć dlaczego. Odnośnie: 5 godzin temu, Gadget napisał: Pozatym czy urządzenie jest pod napięciem a przekaźnikma N decyduje chyba wtyczka, którą wkładasz do kontaktu, raz jest tak a raz odwrotnie? Zastosuj prawidłowo podłączoną i dobraną wtyczkę oraz gniazdo, tak by przytoczone zjawisko nie miało miejsca i było niemożliwe do wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 10 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Pyrsk ludkowie! Dodałem nową funkcjonalność do sterownika. Od dziś można wysyłać dane do ubidots. Częstotliwość wysyłania jest taka sama jak do ThingSpeak, ale tutaj należy oprócz tokena podać skonfigurowaną nazwę urządzenia oraz nazwę zmiennej z UbiDots. Aktualizacja jest niestety mocno upierdliwa i nie zawsze da się ją wykonać przez internet. Zainteresowani piszcie a coś wymyślimy aby wgrać najnowszą wersję softu. Dodatkowo krótka informacja do zamawiających: Czas realizacji powrócił już do standardowych 2-3 dni oraz jest możliwość zamówienia czujnika 3m, mam już na stanie i raczej będę miał cały czas czujniki 3 metrowe więc jak dla kogoś ten metrowy jest za krótki to można zamówić sterownik z dłuższym kablem czujnika. Mam jeszcze jedną nowość ale to w sterowniku zacierania i tam to opiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diaComo Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Co może być przyczyną, że sterownik po jakimś czasie od uruchomienia znika z routera ? Muszę sterownik restartować aby zobaczyć go online. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 W dniu 23.06.2019 o 13:06, diaComo napisał: Co może być przyczyną, że sterownik po jakimś czasie od uruchomienia znika z routera ? Muszę sterownik restartować aby zobaczyć go online. Są dwie opcje dlaczego tak się może dziać: 1) Dziadowski router z chińskim mediatekiem w środku. Tu nic się nie poradzi oprócz wymiany routera. 2) Wadliwy soft w sterowniku. To drugie da się prosto sprawdzić, jeśli na innym routerze (najlepiej jakimś starym z procesorem artheosa) działa tak samo to wystarczy wrzucić inną wersję softu i bedzie działało. Najlepiej napisz jaki masz router i jakie ma oprogramowanie (wersja) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diaComo Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Napiszę jak będę w domu, ale...Drukarka siedzi na wifi od 2 lat bez problemu.Zresztą wszystko działa, ale sprawdźmy to... Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diaComo Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Info co do routera poszła na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olik Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Jak uruchomić wykresy Thingspeak? Wystarczy w wkleić w Ustawieniach Write API Key z mojego kanału na Thingspeak? Coś mi to nie chce ruszyć. IP mam sztywne jak coś. Edytowane 8 Stycznia 2020 przez olik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi