dziadek Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Ale z cnotą można sie zestarzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Ale z cnotą można sie zestarzeć. I tak już jestem stary to mi wszystko jedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Dyplom to niby kawałek papieru, ale ten papier to ważna sprawa dla piwowara (butle se kupiłeś a dyplomu nie kupisz, na dodatek tak zasłużonego). A jak nie było przewidziane. Poprzednia edycja (2008) miała to 2009 nie, a obezna znów ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 No właśnie, niektórzy nie rozumieją, że w naszym małym światku dyplom to jedyny ślad, który pozostaje i jest stale widoczny na eksponowanym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam, wena - ładne cacko, pozazdrościć wykonania. Temat kegowania już mi jakiś czas chodzi po głowie, więc chciałbym dopytac o kilka szczegółów. Jak rozumiem - do kega - dwie szybkozłączki - piwo plus CO2, plus reduktor, u Ciebie potrójny. Czym takie nalewaki podłączyć o takie; http://allegro.pl/item1157597625_nalewak_do_piwa_kranik_nowy.html do całości - mógłbyś trochę szczegółów, może fotek? Chciałem zacząć od zestawu z kranikiem picnic, lane z lodówki - ale coś mnie na taką większą rzecz kręci. Tylko jak sie popatrzy na ceny samych schładzarek na allegro - to taniej jest rollbar kupić, niż składac wszystko samemu. pzdr flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Tylko jak sie popatrzy na ceny samych schładzarek na allegro - to taniej jest rollbar kupić, niż składac wszystko samemu. Nie wydaje się. Kupując taki zestaw schładzarka jest używana jak i cały sprzęt, a ceny używanej schładzarki to ok. 350zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 flood - musisz sie zdecydować czy chcesz schładzarkę, czy kegator. Wszystkiego są plusy i minusy. Ja akurat mam schładzarkę bo taką wygrałem. KOPYR ma kegator. http://www.piwo.org/forum/t2536-Kegi-Pepsi-rozlew-i-kegerator--moje-boje--.html w tym wątku jest trochę opisów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Tylko jak sie popatrzy na ceny samych schładzarek na allegro - to taniej jest rollbar kupić' date=' niż składac wszystko samemu.[/quote']Nie wydaje się. Kupując taki zestaw schładzarka jest używana jak i cały sprzęt, a ceny używanej schładzarki to ok. 350zł. Ja wczoraj kupiłem schładzarkę (Cornelius) i dwie głowice (Fitingi "A" i "M") za 300zł Dla siebie, do piwa domowego, planuję zrobić kegerator z lodówki (aktualnie używanej u mnie w domu - jak tylko zostanie zastąpiona nowszym sprzętem), chłodziarka jest tymczasowa.. Dla wszystkich kompletujących sprzęt (niezależnie czy są to kegi na kadzie, czy schładzarki, lodówki czy inne sprzęty) mam radę: szukajcie okazji, wykorzystujcie do tego wszelkie możliwe środki (lokalne gazety ogłoszeniowe na przykład). Można trafić fajne rzeczy za niewielkie pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Dzisiaj padła WARKA NR 200. I co by to miało być? Oczywiście WENA LAGER. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Dzisiaj padła WARKA NR 200. Najszczersze gratulacje, wynik godny szacunku. Szczególnie jak sobie pomyślę, ile mi do takiego wyniku brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 (edytowane) Dzisiaj padła WARKA NR 200.I co by to miało być? Oczywiście WENA LAGER. Gratulacje. Wena w klubie dwustu Edytowane 19 Grudnia 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Bardzo niewiele. Jedno "O " - słownie zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 To ładną cysternę uwarzyłeś Gdzie tam do tysiąca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Gratuluję Janku, w przyszłym roku też mnie to dopadnie, ale będzie frajda. Wena Lagier to pewnie murowane pudło będzie. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Dzisiaj padła WARKA NR 200. Wow! Gratulacje! Piękna liczba. Tak sobie na szybko policzyłem, że przy moim dotychczasowym tempie warzenia, to taką liczbę osiągnę za jakieś... 8 lat. :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 i kto to wszystko wypił? Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 i kto to wszystko wypił? Gratulacje. Zdarzyło się, że i Ty sie do tego przyłożyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Wena lager - wiedeński? Będę trzymał kciuki. Przydałoby się przytulić drugiego GCh, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 Właśnie - wg mnie najlepsza nazwa do wiedeńskiego lagera. Jeżeli chodzi o drugiego GCH jestem jak najbardziej na tak. Pomarzyć dobra rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 4 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Witam ! A co tu taka cisza ? :rolleyes: ostatni post 20.10.2010 - prawie 10 miesięcy postoju ? Wiem ,że w Browarze WENA powstała " Izba Pamięci " - czekamy na relację i fotki pozadrawiam uczeń fentel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 I minął następny rok i zero wpisów.Zastój? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Widocznie Janek woli warzyć niż pisać. Ja bym się nie martwił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Widocznie Janek woli warzyć niż pisać. Ja bym się nie martwił. Bardzo słuszna uwaga. CROCCO- przecież piłeś ostatnio moje piwo - maibock - nikt nie narzekał. Wniosek prosty - muszę warzyć i nie marnować czasu na pisanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Piłem a jakże .Smakowało.Trochę chciałbym podpatrzeć przepisów od Wielkich,ot i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 21 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Moje przepisy już tu gdzieś krążą. Musisz poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi