Westvleteren Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 A co sądzicie o dodaniu do zacierania Stouta... LNU (siemienia lnianego)? Jaki miałby być tego cel? Uzyskanie pełni, aksamitności i uczucia wyklejania. Len bardzo fajnie się kleikuje, na walory smakowe i aromat raczej nie wpłynie, ale na odczucie w ustach już powinien. Ktoś z Was próbował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgoda robił z siemieniem: http://www.piwo.org/topic/2892-clair-de-lune/page-36?hl=%2Bsiemie+%2Blniane&do=findComment&comment=152946Podpytaj jego jak wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westvleteren Opublikowano 15 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Piany zero. Jak możesz to spróbuj z siemieniem odtłuszczonym. A na języku rzeczywiście było aksamitne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westvleteren Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Piany zero. Jak możesz to spróbuj z siemieniem odtłuszczonym. A na języku rzeczywiście było aksamitne. Dokładnie tak zrobiłem:). Dałem to: http://oleofarm24.pl/product-pol-137-Len-mielony-450-g.html. Oleistość super przed fermentacją. Drożdże ruszyły po 12 godzinach. S-04 uwodnione... 6 godzin przed zadaniem. Czy to może zaszkodzić? Były już takie trochę "śnięte". Ale wystartowały ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 A porównawczo do owsa i żyta to bardziej czy tak samo? Bo mnie ostatnio z 23,5% owsa wyszło dość słabo oleiste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Tam był i owies i siemię lniane. Ale mniej niż żyto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Westvleteren Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Hm. Ja dalem 3kg pale ale, 1kg żyta, 0,4kg platkow je zmiennych i 0,15kg lnu. Będzie olej:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serpiente Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 A co sądzicie o dodaniu do zacierania Stouta... LNU (siemienia lnianego)? Jaki miałby być tego cel? Uzyskanie pełni, aksamitności i uczucia wyklejania. Len bardzo fajnie się kleikuje, na walory smakowe i aromat raczej nie wpłynie, ale na odczucie w ustach już powinien. Ktoś z Was próbował? Ja robiłem FESa z siemieniem i owsem. Piana rewelacyjna. Piwo miało oleistość i pełnię. Takiej jak uzyskuję na życie nie miało, ale kiedyś powtórzę podobny zasyp. Akurat wczoraj "wykopałem" prawie 2 letnią, ostatnią butelczynę i ze smakiem wypiłem oraz żalem że to już naprawdę ostatnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się