Makaron Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 WLP004 Irish Ale Yeast This is the yeast from one of the oldest stout producing breweries in the world. It produces a slight hint of diacetyl, balanced by a light fruitiness and slight dry crispness. Great for Irish ales, stouts, porters, browns, reds and a very interesting pale ale. Attenuation: 69-74% Flocculation: Medium to High Optimum Fermentation Temperature: 65-68°F Alcohol Tolerance: Medium-High WLP004 Irish Ale Yeast To jest szczep drożdży z jednego z najstarszych browarów produkujących stouty na świecie. Produkuje delikatną nutę dwuacetylu, zbalansowaną lekko owocową i delikatną wytrawną rześkość. Wspaniałe do Irlandzkich ale, stoutów, porterów, brownów, redów i bardzo interesujących pale ale. Odfermentowanie: 69-74% Flokulacja: Średnia do wysoka. Optymalna temperatura fermentacji: 18-20°C. Tolerancja na alkohol: Średnio-wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Polecam fermentację w temp 16-18°C. Przy 20°C już sporo nut fuzlowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Czy te drożdże są gdzieś jeszcze dostępne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 (edytowane) Możesz poszukać Wyeastów (1084 Irish Ale), to ten sam szczep. Edytowane 10 Grudnia 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 O widzisz, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanys93 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Wczoraj przelewalem piwo po nich na cicha, ale wczesniej nie otwarlem pokrywy tylko od razu przelewalem z kranika. Po wszystkim otwieram fermentor a tam wrecz czarny osad na sciankach. Nie uzywalem tych drozdzy wczesniej, moze ktos moglby mi powiedziec czy ten osad po nich jest normalny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kassmar Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Wczoraj przelewalem piwo po nich na cicha, ale wczesniej nie otwarlem pokrywy tylko od razu przelewalem z kranika. Po wszystkim otwieram fermentor a tam wrecz czarny osad na sciankach. Nie uzywalem tych drozdzy wczesniej, moze ktos moglby mi powiedziec czy ten osad po nich jest normalny? Też tak miałem, ale to raczej normalne, piwo wyszło eleganckie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się