Qba W Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Cześć piwowarzy!Wie ktoś może czy można gdzieś zakupić przejściówkę która umożliwia podłączenie dwóch taboretów do jednej butli? Ewentualna cena i nazwa tego ustrojstwa będzie mile widziana : Link to comment Share on other sites More sharing options...
jokatorun Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Nie wiem czy tego szukasz : http://www.technika.krakow.pl/index.php?p373,trojnik-rozdzielacz-z-zaworami-acetylen-propan-3xl3-8 albo tutaj http://allegro.pl/rozdzielacz-gazu-acetylen-propan-trojnik-z-zawor-i5924510506.html Qba W 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bączek Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Mam "rozdzielacz" na taboret i kuchenkę gazową w warzelni wykonany z trójnika mosiężnego i końcówek na wąż wkręconych do tego trójnika, uszczelnione teflonem. Wszystko kupione bodaj w leroyu za przysłowiowe kilka zł i działa ponad 3 lata. Do tych trójników z linków trzeba jeszcze zmontować jakiś łącznik między nimi a reduktorem gazu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karczmarz Posted February 3, 2016 Share Posted February 3, 2016 Ja od 2 lat używam coś takiego http://allegro.pl/gaz-trojnik-weza-gazowego-waz-gazowy-redukcja-9mm-i5228772631.html Wszystko ok poza tym, że się szron na butli pojawia jak odpalam na fulla oba palniki Qba W 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anmar Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 A jak rozwiązaliście problem ze schładzaniem się butli przy tak dużym poborze gazu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karczmarz Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 A jak rozwiązaliście problem ze schładzaniem się butli przy tak dużym poborze gazu? W moim przypadku nie podjąłem żadnych kroków, dwa palniki są włączone tylko na początku filtracji gdy woda na wysładzanie jeszcze się podgrzewa, a drugi włączam już pod kadzią warzelną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASadam Posted February 4, 2016 Share Posted February 4, 2016 A jak rozwiązaliście problem ze schładzaniem się butli przy tak dużym poborze gazu? Można wstawić butlę do wysokiej miski z wodą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba W Posted February 6, 2016 Author Share Posted February 6, 2016 Dzięki bardzo za pomoc, już niedługo pierwsze dwie warki za jednym zamachem Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek1221 Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 Siema, sorki za odkop, ale mam pytanie odnośnie tego trójnika. Kupuję drugi taboret, jeden wybrany ma w zestawie komplet do podłączenia, drugi tego kompletu nie ma (sam taboret o 100zł droższy). Zastanawiam się co zrobić lepiej, czy kupić taki trójnik, wstawić go za reduktorem (butla>reduktor>trójnik) i do tego podłączyć dwa taborety, czy zrobić drugi zestaw podłączeniowy i po prostu przy zmianie taboretu wykręcać reduktor i wkręcać reduktor z drugim taboretem. Butlę i tak wymieniam, więc o gwint się nie martwię. Dwa palniki nie będą działać jednocześnie, mam dwa garnki i nie chcę nadwyrężać pleców żeby podnosić pełny garnek z zacierem w celu uwolnienia taboretu gazowego a spawanie stelaża pod garnek to podobne kwoty co taboret... Poza tym stelaż z profili zamkniętych nagrzewałby się od taboretu i niszczył stół na którym stoi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chemiczny Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 @maciek1221 Najwygodniej byłoby mieć wszystko podłączone na stałe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek1221 Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Mogę taki trójnik podpiąć między taboretami i reduktorem? Reduktor będzie wtedy działał dobrze obsługując 2 butle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts