zico Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 i ja próbuję i nic kiszka wielka szkoda .Koledzy z wedlinydomowe.pl też próbują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 i ja próbuję i nic kiszka wielka szkoda .Koledzy z wedlinydomowe.pl też próbują No właśnie. Może trzeba do ich admina napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) Ludziska, ściągajta, już działa !!! Jakby coś się znowu stało w zetce, umieściłem też tutaj: Część 1: http://wyslijto.pl/plik/r1ojupi5id Część 2: http://wyslijto.pl/plik/he6uwm7ue2 Audycja z 06.05.2009 (z Marusią): http://wyslijto.pl/plik/1uftoirs14 do kompletu wcześniejszy wywiad z Marusią w radiu Wrocław: http://wyslijto.pl/plik/5pnmmbzkl4 Edytowane 6 Maja 2009 przez 2artur2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Dzisiaj kontynuacja tematu z Marusią w roli głównej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekam Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Spoko można na zetce posłuchać. Wywiad z Weną i dzisiejszy z Marusią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Gratulacje dla Weny! Rewelacyjny opis warzenia dla początkującego, prosty i klarowny:) No i ogólnie fajny przekaz, na luzie. Odsłuchałam właśnie, przy okazji słuchania własnych bajań Pytanie do Weny: o której dzwonili do Ciebie, tez tego samego dnia około 12.00? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 http://www.radiozet.pl/programy/ProgramSzczegoly.aspx?AudycjaId=1970&PageIndex= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Wena na prawdę jestem pod wrażeniem Rzeczowo, spokojnie, interesująco... Duży plus dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) Spoko można na zetce posłuchać. Wywiad z Weną i dzisiejszy z Marusią. Poważna rozmowa. Diabelnie dużo materiału, czego nie da się uniknąć. Gdy opowiadam komuś jak się to robi zawsze się zastanawiam, w którym momencie słuchacz padnie. Wena zdał egzamin. Chyba, bo my piwowarzy wiemy co i jak A swoją drogą... Marusia i Wena wyczuli temat i zostali gwiazdami radia Takim to dobrze Edytowane 7 Maja 2009 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Sobie taka Marusia i Wena Czy mógłbyś sparafrazować, jakoś nieciekawie to zabrzmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Marusia, Wena Wasze! Tak trzymać. Radio Z na Warsztatach a mi w tym roku komuniści namieszali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Do mnie Pan Waiss zatelefonował chyba w czwartek poprzedniego tygodnia. Powiedział, że chciałby umieścić na stronie radiazet przepis na piwo. Po długiej rozmowie chyba ze 40 minut stwierdził, że tego nie da się umieścić na stronie bo jest za dużo i za bardzo skomplikowane. Praktycznie nie wiedziałem,że wywiad ze mną będzie wyemitowany. Faktycznie zostało co nieco wycięte, ale sens został. Właściwie to zostałem zaskoczony, bo nie spodziewałem się telefonu i jeszcze takich konkretnych pytań. wg mnie wyszło super . Zareklamowałem piwo.org i browamator.pl. Mówiłem jeszcze o zadymiaczach z wedlindomowych.pl gdzie również działam, ale to nie było w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Gratuluję jeszcze raz - super wywiady Jest co się chwalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Cześć Marusia, Wena! Gratuluje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrój Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Przełączyliśmy w Browamatorze radio na Zetkę, bo wiedzieliśmy o czym będzie o 13:20 mowa. Akurat mieliśmy w tym czasie (i we wtorek, i w środę) gości i byli co nieco pod wrażeniem, że Janusz Weiss mówi na żywo "O TYM" Wena i Marusia mówili naprawdę do rzeczy - gratulacje. Panie Janie - proszę się nie obrazić - początkowo myślałem, że opowiadanie przez 20 minut o warzeniu piwa z procesem zacierania może zmęczyć lub wystraszyć ew. POTENCJALNYCH piwowarów, ale ponieważ był Pan bardzo naturalny a przez to wiarygodny, dobry efekt na pewno osiągnięty (przyznam, że nasz serwer się nieco przygrzał). Zresztą kulisy nagrania tłumaczą wszystko - chcieli żeby im opowiedzieć o tym jak się warzy piwo - to im pan Jan bardzo dokładnie i rzetelnie opowiedział ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Wena, Janku powiem krótko, cieszę się, że Cię znam, a podwójnie cieszę się, że będziemy mogli już niedługo wspólnie z naszymi żonkami spróbować naszych piwek Gratuluję wywiadu, spokoju, opanowania i pełnego luzu:) Odsłuchałem teraz wywiad z Marusią - gratuluję znajomości i bystrości w odpowiedziach na zadawane pytania przez p. Janusza W. Najbardziej podoba mi się zwrot p. Janusza - niesamowite, niesłychane Edytowane 7 Maja 2009 przez kempes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Wena jesteś niesamowity nie tylko popitkę ale i zagrychę zrobisz jednym słowem "kombajn" :D:D Tak trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Dlatego należę do klubu 100+. Dla niewtajemniczonych małe wyjaśnienie. Na wędlinach domowych jest elitarny klub 100+ i do niego może należeć tylko ten, który przekroczył 100 kg żywej wagi. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Dlatego należę do klubu 100+. Dla niewtajemniczonych małe wyjaśnienie. Na wędlinach domowych jest elitarny klub 100+ i do niego może należeć tylko ten, który przekroczył 100 kg żywej wagi. JK A czy można przekroczyć tylko w jedną stronę? Bo jeśli można we dwie to bym też mógł należeć, tylko, że z mięcha to ja jedynie rybinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Faktycznie zostało co nieco wycięte, ale sens został. Zgrabnie Cię powycinali, nie słychać, żeby czegoś brakowało:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Marusia jeszcze nie miałem okazji Tobie pogratulować. Wyszło super. Cel został osiągnięty mamy coraz więcej piwowarów. Szkoda tylko, że jak wspomniałem p. J.W. ustawa winiarska nie objeła piwowarstwa. A może by tak jeszcze raz zadzwonić i o tym wspomnieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Z tą ustawa na pewno trzeba coś zrobić. Myślę, że jak troszkę więcej piwowarów potworzy sobie browary full wypas (no bo ja mam tradycyjny gar, taboret i wiadra) to nabiorą chęci zawalczenia o sprzedaż swoich dzieł. Ja osobiście robię za małe ilości, żeby się porywać na sprzedaż - szkoda by mi było:D Ale kto wie, co będzie w przyszłości:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Ja osobiście robię za małe ilości, żeby się porywać na sprzedaż - szkoda by mi było:D Ale kto wie, co będzie w przyszłości:) a zapotrzebowanie na imprezach z produktami regionalnymi jest spore. Nawet cena w okolicach 4 zł nie przeraża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Mnie przeraża - że taka niska:D Za produkt wyjątkowy płaci się więcej. Ale to póki co i tak tylko dzielenie skóry na niedźwiedziu (który się jeszcze nie urodził) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Ja osobiście robię za małe ilości' date=' żeby się porywać na sprzedaż - szkoda by mi było:D Ale kto wie, co będzie w przyszłości:)[/quote']a zapotrzebowanie na imprezach z produktami regionalnymi jest spore. Nawet cena w okolicach 4 zł nie przeraża. Browary restauracyjne sprzedają po 20 zł za litr. Jak pisał kiedyś KOPYR minimum cena to 5 zł za 0,5 litra- uważam,że i tak za niska. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się