Skocz do zawartości

maceracja i dodanie na cichą


Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio warzyłem Witbira. Warkę 30l podzieliłem na dwa mniejsze fermentory po 15l. Pierwszy chcę zostawić bez dodawania niczego na cichą, natomiast do drugiego chciałbym dodać skórki pomarańczy i cytryny macerowane wcześniej w alkoholu dla dezynfekcji. Czy ktoś kiedyś stosował coś takiego dla podbicia aromatu? Czy do maceracji mogę dodać dodatkowo kolendry? W jakich proporcjach to wszystko dodać na warkę 15l? Chętnie poznam doświadczenia innych.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.