Skocz do zawartości

Prośba o przepis na IPA z wysokim IBU na 23L.


Rekomendowane odpowiedzi

hej. 

 

Zasyp: 

Słód Pale Ale 5 kg 

Słód Pszeniczny 0,5 kg 

Słód Wiedeński 0,5 kg

 

Zacieranie na lenia 60 minut - 66 stopni. 

 

Chmielenie: 

60 minut lub FWH - 50 g Zeus

5 minut - 20 g Citra, 20 g Cascade

0 minut - 30 g Citra, 30 g Cascade

Na zimno - 4/5 dni 50 g Amarillo, 50 g Citra + coś wg uznania, np Simcoe, Mosaic czy coś z NZ np Waimea, Rakau,..

 

Da Ci to około 75 IBU, przy ekstrakcie około 13-14 blg. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

hej. 

 

Zasyp: 

Słód Pale Ale 5 kg 

Słód Pszeniczny 0,5 kg 

Słód Wiedeński 0,5 kg

 

Zacieranie na lenia 60 minut - 66 stopni. 

 

Chmielenie: 

60 minut lub FWH - 50 g Zeus

5 minut - 20 g Citra, 20 g Cascade

0 minut - 30 g Citra, 30 g Cascade

Na zimno - 4/5 dni 50 g Amarillo, 50 g Citra + coś wg uznania, np Simcoe, Mosaic czy coś z NZ np Waimea, Rakau,..

 

Da Ci to około 75 IBU, przy ekstrakcie około 13-14 blg. 

Dzieki bardzo pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.