Culter Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Cześć, Interesuje mnie jakie objętości występują w bardzo dużych, przemysłowych browarach takich naczyń jak: kadź zaciera, kadź filtracyjna, kocioł warzelny i tankofermentory...? Jedyne co udało mi się znaleźć, to pojemność unitanków w Warcie - 5,5 tys. hektolitrów(!). Na stronach producentów maszyn i urządzeń dla przemysłu piwowarskiego takich informacji nie znalazłem (są katalogi tylko dla małych i średnich browarów). dziękuję za wszelką pomoc :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Napisz ładnego maila i poślij do browarów, podeprzyj się tym, że to informacja potrzebna na studia/do badań statystycznych, albo że nie możesz spać nie wiedząc. Albo wybierz się na zwiedzania tychów lub żywca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 To wiem z bezposredniej rozmowy - Namyslow warzelnia wybicie cos ponad 200hL, chyba dokladnie 220 o ile dobrze pamietam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Znalazłem film o montażu kadzi filtracyjnej w Browarach Łódzkich. Parametry podane od 12.49 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się