Bartollini Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Cześć!Jestem właśnie w trakcie budowania cargo-bike'a, w którym mają być docelowo zamontowane kegi i butla z gazem. Oczywiście w celu spożywania napojów. Ale mam problem z chłodzeniem tego. Potrzebuję żeby moja ciecz była zimna chociaż pare godzin od wyjazdu z bazy. I żeby było możliwe lanie jej w pewnych odstępach czasu. Myślałem nad wersją bez elektryczności. Wtedy pewnie jakieś izolacje kegów + wkłady chłodzące. Ale to jest trochę prowizorka. + nie wiem co wtedy z chłodzeniem kolumny. Rower może być narażony na dość wysokie temperatury.Myślałem również nad wersją z prąde. A konkretnie z akumulatorami żelowymi, bo raczej o gniazko może być ciężko. Ale co wtedy? Jakaś schładzarka do piwa? Co wtedy z kolumną? Albo ustawiać w tym pudle na rowerze lodówke i w tej lodówce kegi? Czy w ogóle próbować samemu tworzyć coś co systemowo przypominało by lodówkę? Ale wtedy również co z kolumną? Niestety nie mam o tym zielonego pojęcia i bardzo liczę na Waszą pomoc. Będę wdzięczny za wszelkie pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Dobra izolacja i chyba nie powinno być problemu z wcześniej schłodzonym napojem, jakoś lody sprzedają z takich skrzyń i się nie topią. Ale ja to się nie znam na tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 w dobrej lodówce turystycznej 20kg lodu nie roztapia sie przez 24h - w mojej po 48h i wody jest max 2l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Dokładnie - lodówka turystyczna i lód. Do chłodzenia kolumny ewentualnie pompka akwariowa i spirala w tym lodzie. Na aku 12v dobrze dobrana pompka spokojnie pochodzi ładnych kilka godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Lekko odbiegając od tematu...jak wygląda sprawa sprzedaży piwa w ten sposób i uzyskanie na to koncesji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Też nad tym się zastanawiałem, ponieważ koncesja jest chyba na konkretny adres wydawana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Też nad tym się zastanawiałem, ponieważ koncesja jest chyba na konkretny adres wydawana. Inaczej już dawno otworzyłbym swojego beer-trucka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartollini Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Lekko odbiegając od tematu...jak wygląda sprawa sprzedaży piwa w ten sposób i uzyskanie na to koncesji? Obawiam się, że jeśli chciałbyś piwo sprzedawać to musiałbyś się uwiązać do jednej lokalizacji De facto ja też muszę. To niestety nie jest tak, że gdzie pojadę tam mogę. Odbiór roweru przez sanepid będę miał na konkretną miejscówkę. Jeśli pojadę w inną to muszę spełniać te same chore warunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_Alex Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 No jak sprawa wygląda ze sprzedażą piwa na festiwalach, jarmarkach itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Dostajesz jednorazowe pozwolenie na imprezę. von_Alex 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 przy okazji foto zrobione w poniedziałek około 21 lód ( 20l ) zasypany w sobotę około 12 do godziny 22-23 lodówka stała półotwarta z butelkami piwa w lodzie. temperatura otoczenia powiedzmy że średnio około 20°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi