ThatDudeWithTheLongHair Opublikowano 30 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Hej! Czytałem ostatnio sporo tzw. "tuningowaniu" brewkita na zimno. I wpadłem na pomysł... może głupi, może śmieszny, ale mój. Gotowi? - Mojito IPA Do zwykłego India Pale Ale z brewkita po przelaniu na cichą dodać mięte świeżą i trawę cytrynową. Jak myślicie ile tego dać? Po 20g tego i tego? Co o tym myślicie ? Może jakieś inne pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThatDudeWithTheLongHair Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ewentualnie dodać trochę cukru trzcinowego jako środek do fermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkx6 Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Dlaczego wszystkie świeżaki chcą od razu robić jakieś wynalazki? Dlaczego nie zrobicie kilku stylowych warek żeby nabrać praktyki i jakiegokolwiek wyczucia? Meh... Co ja o tym myślę? Nie mam zielonego pojęcia. Połączenie mięta + piwo kiepsko mi pasuje, ale próbuj jak chcesz. I daj znać czy coś wyszło czy masz 20 litrów kanalizy więcej... dirk gently 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThatDudeWithTheLongHair Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 (edytowane) Już parę stylów zrobiłem (3) tylko chcę pójść krok dalej i zacząć robić coś na zimno. Edytowane 31 Lipca 2016 przez ThatDudeWithTheLongHair Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 20 g mięty? To będzie kilka krzaczków do oskubania i wyjdzie guma Orbit. Jakoś nie widzę tego, ale daj znać jak smakowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondek Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 ja dorzucałem miętę na cicho do cydru, efekt nie był oszałamiający, a już na pewno inaczej sobie to wyobrażałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Używałem mięty do piwa ale wrzucona do chmielenia, na zimno bałbym się infekcji Trawa cytrynowa to też nie jakiś szalony pomysł, na forum jet sporo przepisów z nią Mięty bym więcej nie dawał niż 20 g bo zrobi z piwa pastę do zębów. ThatDudeWithTheLongHair 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luqas van Dred Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Chcę uwarzyć miętowo czekoladowy porter. W ciemnych piwach też trzeba dawać mięty max 20g czy można wiecej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się