Jump to content

Dzień dobry z małej miejscowości Choszczno !


pixeloza

Recommended Posts

Witam serdecznie ! 
Mam na imię Filip, mam 27 lat, pochodzę z Choszczna i tutaj też mieszkam. Piwo warzę krótko. Z pod mojego kapsla wyszły dopiero dwie warki - jedna udana, druga kwach. Mam nadzieję, że korzystając z Waszego doświadczenia posiądę wiedzę, dzięki której i ja będę zadowolony z moich produkcji, ale i Wy będziecie dumni z nowego piwowara domowego w Polsce !

Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Życzę udanego gotowania ! Będziemy spotykać się zapewne w różnych tematach :-)

Cześć !

Link to comment
Share on other sites

Na druga warkę wybrałeś kwacha, szacunek ;) A tak poważnie, to pamiętaj zasadę. Wszystko co ma po kontakt z brzeczka(po fermentacji z piwem) po schłodzeniu musi być sterylne.

Fermentory raz na jakiś czas i resztę sprzętu potraktuje NaOH, ale do tego "dorośniesz" :)

Powodzenia i czytaj, czytaj i pytaj jak czegoś nie jesteś pewien.

Pozdrawiam Piotrek

 

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Jasna sprawa ;-) Kwachu - ikona alkoholowości  :D a tak serio to jasne. Gdzieś nie dopilnowałem zasad czystości.

Dobrze, że można znaleźć tyle poradników, artykułów i filmów na ten temat. Człowiek już po kilku godzinach jest w temacie i może wykorzystać tę wiedzę w praktyce ;-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.