pixeloza Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Witam serdecznie ! Mam na imię Filip, mam 27 lat, pochodzę z Choszczna i tutaj też mieszkam. Piwo warzę krótko. Z pod mojego kapsla wyszły dopiero dwie warki - jedna udana, druga kwach. Mam nadzieję, że korzystając z Waszego doświadczenia posiądę wiedzę, dzięki której i ja będę zadowolony z moich produkcji, ale i Wy będziecie dumni z nowego piwowara domowego w Polsce !Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Życzę udanego gotowania ! Będziemy spotykać się zapewne w różnych tematach :-) Cześć ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pszczół Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Na druga warkę wybrałeś kwacha, szacunek A tak poważnie, to pamiętaj zasadę. Wszystko co ma po kontakt z brzeczka(po fermentacji z piwem) po schłodzeniu musi być sterylne. Fermentory raz na jakiś czas i resztę sprzętu potraktuje NaOH, ale do tego "dorośniesz" Powodzenia i czytaj, czytaj i pytaj jak czegoś nie jesteś pewien. Pozdrawiam Piotrek Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pixeloza Posted October 11, 2016 Author Share Posted October 11, 2016 Jasna sprawa ;-) Kwachu - ikona alkoholowości a tak serio to jasne. Gdzieś nie dopilnowałem zasad czystości. Dobrze, że można znaleźć tyle poradników, artykułów i filmów na ten temat. Człowiek już po kilku godzinach jest w temacie i może wykorzystać tę wiedzę w praktyce ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raban19 Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 Czołem! A ten kwach to wyszedł przy zacieraniu czy robiłeś z puszki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.