Jump to content

Dzień dobry z małej miejscowości Choszczno !

pixeloza

Recommended Posts

Witam serdecznie ! 
Mam na imię Filip, mam 27 lat, pochodzę z Choszczna i tutaj też mieszkam. Piwo warzę krótko. Z pod mojego kapsla wyszły dopiero dwie warki - jedna udana, druga kwach. Mam nadzieję, że korzystając z Waszego doświadczenia posiądę wiedzę, dzięki której i ja będę zadowolony z moich produkcji, ale i Wy będziecie dumni z nowego piwowara domowego w Polsce !

Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Życzę udanego gotowania ! Będziemy spotykać się zapewne w różnych tematach :-)

Cześć !

Na druga warkę wybrałeś kwacha, szacunek ;) A tak poważnie, to pamiętaj zasadę. Wszystko co ma po kontakt z brzeczka(po fermentacji z piwem) po schłodzeniu musi być sterylne.

Fermentory raz na jakiś czas i resztę sprzętu potraktuje NaOH, ale do tego "dorośniesz" :)

Powodzenia i czytaj, czytaj i pytaj jak czegoś nie jesteś pewien.

Pozdrawiam Piotrek

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

• 1 month later...

Jasna sprawa ;-) Kwachu - ikona alkoholowości  :D a tak serio to jasne. Gdzieś nie dopilnowałem zasad czystości.

Dobrze, że można znaleźć tyle poradników, artykułów i filmów na ten temat. Człowiek już po kilku godzinach jest w temacie i może wykorzystać tę wiedzę w praktyce ;-)