pixeloza Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Witam serdecznie ! Mam na imię Filip, mam 27 lat, pochodzę z Choszczna i tutaj też mieszkam. Piwo warzę krótko. Z pod mojego kapsla wyszły dopiero dwie warki - jedna udana, druga kwach. Mam nadzieję, że korzystając z Waszego doświadczenia posiądę wiedzę, dzięki której i ja będę zadowolony z moich produkcji, ale i Wy będziecie dumni z nowego piwowara domowego w Polsce !Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Życzę udanego gotowania ! Będziemy spotykać się zapewne w różnych tematach :-) Cześć ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszczół Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Na druga warkę wybrałeś kwacha, szacunek A tak poważnie, to pamiętaj zasadę. Wszystko co ma po kontakt z brzeczka(po fermentacji z piwem) po schłodzeniu musi być sterylne. Fermentory raz na jakiś czas i resztę sprzętu potraktuje NaOH, ale do tego "dorośniesz" Powodzenia i czytaj, czytaj i pytaj jak czegoś nie jesteś pewien. Pozdrawiam Piotrek Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pixeloza Opublikowano 11 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Jasna sprawa ;-) Kwachu - ikona alkoholowości a tak serio to jasne. Gdzieś nie dopilnowałem zasad czystości. Dobrze, że można znaleźć tyle poradników, artykułów i filmów na ten temat. Człowiek już po kilku godzinach jest w temacie i może wykorzystać tę wiedzę w praktyce ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raban19 Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Czołem! A ten kwach to wyszedł przy zacieraniu czy robiłeś z puszki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się