angasc Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Widzę,że niniejsze forum odwiedza wielu początkujących piwowarów domowych. Może by tak na ich potrzeby stworzyć niewielki słowniczek terminow piwowarskich? Typu: dekantacja, brzeczka, fermentacja górna i dolna, fermentor, przełom brzeczki, związki melanoidynowe, porter, lager, ale itp. Taka mini wikipedia Co sądzicie o takim pomyśle? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 już zaczęliśmy go tworzyć http://www.piwo.org/artykuly/podstawowe-pojecia-piwowarskie/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
angasc Posted December 7, 2007 Author Share Posted December 7, 2007 Oooops. Nie zauważyłem Ale to znaczy chyba, że nowi użytkownicy forum też nie zauważą. Może to jakoś wyeksponować, albo nie wiem co? Albo FAQ-a na wierzchu wywalić, a odnośnikiem do słowniczka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Oooops.Nie zauważyłem Ale to znaczy chyba, że nowi użytkownicy forum też nie zauważą. Może to jakoś wyeksponować, albo nie wiem co? Albo FAQ-a na wierzchu wywalić, a odnośnikiem do słowniczka? Wpisuję to działanie na listę ważnych zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts