Brodaty Pająk Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Witam piwowarską brać! Na wstępie zaznaczę, że ten temat to jedynie gdybanie hipotetyczne, więc proszę o wyrozumiałość przy hejtowaniu Przyszła mi do głowy myśl co by się stało, gdybym wrzucił tableteczkę aspartamu do piwa przy butelkowaniu. Myśl narodziła się, kiedy moja druga połówka słodziła cukrem mojego coffee stouta (Tak, wiem że to profanacja w czystej postaci). Zamierzam warzyć milk stouta i przeszło mi przez myśl aby do kilku butelek wrzucić aspartam i oznaczyć je z przeznaczeniem dla najmilszej i ewentualnie jakiś homoseksualnych gości gdyby tacy się znaleźli Co myślicie o takim pomyśle? A może ktoś ma jakieś doświadczenie z takim zabiegem? Pozdrawiam i życzę przyjemności przy najbliższym spożywanym piwie! GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zainteresuj się ksylitolem, ewentualnie słodzikiem colorgran z lidla. Aspartam bym odpuścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udarr Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Ludzie często dosładzają cydr ale z tego co się orientuję to raczej ksylitolem więc piwo pewnie też można. Pytanie czemu nie zatrzesz bardziej na słodko i/lub nie sypniesz więcej karmelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Do milk stoutu to przecież aż się prosi po prostu więcej laktozy sypnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Pajonk grzecznie zadał pytanie, przywitał się z Szanownymi użytkownikami forum (ze mną chyba też) a więc zasłużył na + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Ja wrzucałem słodzik z Lidla do Milk Stouta. Dziewczyny zachwycone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma77 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Kwestia gustu. Ja nie "trawię" aspartamu, moja żona "trawi". Dla żony tabletka na butelkę i jest zadowolona dla mnie c..la zero jest nie"pijalna". Ty jesteś szefem, to Twój browar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brodaty Pająk Opublikowano 2 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Ludzie często dosładzają cydr ale z tego co się orientuję to raczej ksylitolem więc piwo pewnie też można. Pytanie czemu nie zatrzesz bardziej na słodko i/lub nie sypniesz więcej karmelu? Nie dodam więcej karmelu ponieważ nie warzę tego tylko dla dziewczyny, warzę głównie dla siebie i nie chce zepsuć sobie piwa Ja lubię palone i wytrawne stouty, laktoza powinna nadać lekkiej gładkości w odbiorze paloności, tego przynajmniej oczekuję. Kilka oznaczonych butelek z tableteczką Cologranu powinna rozwiązać mój problem. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Kilka oznaczonych butelek z tableteczką Cologranu powinna rozwiązać mój problem. Dzięki! Bardzo dobrze, ja tak właśnie robię. Wilk syty i owca cała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się