Brodaty Pająk Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Witam piwowarską brać! Na wstępie zaznaczę, że ten temat to jedynie gdybanie hipotetyczne, więc proszę o wyrozumiałość przy hejtowaniu Przyszła mi do głowy myśl co by się stało, gdybym wrzucił tableteczkę aspartamu do piwa przy butelkowaniu. Myśl narodziła się, kiedy moja druga połówka słodziła cukrem mojego coffee stouta (Tak, wiem że to profanacja w czystej postaci). Zamierzam warzyć milk stouta i przeszło mi przez myśl aby do kilku butelek wrzucić aspartam i oznaczyć je z przeznaczeniem dla najmilszej i ewentualnie jakiś homoseksualnych gości gdyby tacy się znaleźli Co myślicie o takim pomyśle? A może ktoś ma jakieś doświadczenie z takim zabiegem? Pozdrawiam i życzę przyjemności przy najbliższym spożywanym piwie! GB... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Zainteresuj się ksylitolem, ewentualnie słodzikiem colorgran z lidla. Aspartam bym odpuścił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
udarr Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Ludzie często dosładzają cydr ale z tego co się orientuję to raczej ksylitolem więc piwo pewnie też można. Pytanie czemu nie zatrzesz bardziej na słodko i/lub nie sypniesz więcej karmelu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaliber Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Do milk stoutu to przecież aż się prosi po prostu więcej laktozy sypnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GB... Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Pajonk grzecznie zadał pytanie, przywitał się z Szanownymi użytkownikami forum (ze mną chyba też) a więc zasłużył na + Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Ja wrzucałem słodzik z Lidla do Milk Stouta. Dziewczyny zachwycone Link to comment Share on other sites More sharing options...
guma77 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Kwestia gustu. Ja nie "trawię" aspartamu, moja żona "trawi". Dla żony tabletka na butelkę i jest zadowolona dla mnie c..la zero jest nie"pijalna". Ty jesteś szefem, to Twój browar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brodaty Pająk Posted September 2, 2016 Author Share Posted September 2, 2016 Ludzie często dosładzają cydr ale z tego co się orientuję to raczej ksylitolem więc piwo pewnie też można. Pytanie czemu nie zatrzesz bardziej na słodko i/lub nie sypniesz więcej karmelu? Nie dodam więcej karmelu ponieważ nie warzę tego tylko dla dziewczyny, warzę głównie dla siebie i nie chce zepsuć sobie piwa Ja lubię palone i wytrawne stouty, laktoza powinna nadać lekkiej gładkości w odbiorze paloności, tego przynajmniej oczekuję. Kilka oznaczonych butelek z tableteczką Cologranu powinna rozwiązać mój problem. Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Kilka oznaczonych butelek z tableteczką Cologranu powinna rozwiązać mój problem. Dzięki! Bardzo dobrze, ja tak właśnie robię. Wilk syty i owca cała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now