Toomek89 Opublikowano 5 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Zaczęło pojawiać sie pierwsze bulgotanie w rurce fermentacyjnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toomek89 Opublikowano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Dziś o 8:30 (24h po rozpoczęciu) otworzyłem pojemnik żeby zrobić pomiar zawartości cukru, który wyniósł około 9blg (11 na początku). Piany coraz więcej się robi więc może niepotrzebnie się zestresowałem się wczoraj Przy okazji zrobiłem zdjęcia https://zapodaj.net/c0ac8431c9429.jpg.html https://zapodaj.net/5b6ec70f0fae1.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łyskacz Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Nie otwieraj już lepiej tego fermentora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toomek89 Opublikowano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Nie otwieraj już lepiej tego fermentora Już na pewno nie będę go otwierał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łyskacz Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Nie otwieraj już lepiej tego fermentora Już na pewno nie będę go otwierał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob7320 Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Jakiś czas temu fermentowałem brewkit gozdawa amber ale , piana ( czyli brak piany ) jak na pierwszym zdjęciu ,a mimo to udało się zejść do 3 blg . Niektóre drożdze dołączone do brewkitów są marnej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omarcino Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Zgoda ale nie po to się kupuje puszke lagera z drożdżami w zestawie , żeby dodatkowo kupować np s-04 . Wygodniej jest kupić brewkita np. Pale Ale jeżeli zamierza się fermentować w 24 st. Wysłane z mojego INFINITY_II_S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob7320 Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 No tak , ale chyba wszystkie brewkity są z drożdżami górnej fermentacji , a Lager to tylko z nazwy . Trzeba zacząć warzyć ze słodów wg stylów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toomek89 Opublikowano 6 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Nie otwieraj fermentora... wystarczy podświetlić latarką z telefonu i będziesz widział czy jest piana czy nie. Podświetliłem i doskonale widać, że drożdże sobie urosły (dzięki za radę). Brzeczka ładnie fermentuje. Widocznie lag trwał nieco dłużej a ja już niestety zdążyłem się zmartwić (taka moja natura) Teraz pozostaje czekać i zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki wszystkim za zainteresowanie się tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toomek89 Opublikowano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Panowie, Czy to coś co się zrobiło to zakażenie? https://zapodaj.net/e54c231b78d15.jpg.html https://zapodaj.net/b8321582cfd93.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Panowie, Czy to coś co się zrobiło to zakażenie? https://zapodaj.net/e54c231b78d15.jpg.html https://zapodaj.net/b8321582cfd93.jpg.html Jak nie wsypałeś okruchów chleba do środka, to nie jest zakażenie. Drożdże pływają sobie swobodnie w kłaczkach mogły się oderwać od dna albo pozostałości po pianie. Nie przejmowałbym się tym, schłodził delikatnie to opadnie. I NIE ZAGLĄDAJ DO FERMENTORA BO DOPIERO SIĘ ZAKAŻENIA NABAWISZ!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 (edytowane) Już na pewno nie będę go otwierał Panowie, Czy to coś co się zrobiło to zakażenie? https://zapodaj.net/...b78d15.jpg.html https://zapodaj.net/...2cfd93.jpg.html Wytrzymałeś w postanowieniu ponad dobę. Jestem pod wrażeniem. Edytowane 8 Września 2016 przez ASadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko_cur Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Po wylaniu swojego pierwszego zepsutego piwa się nauczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się