Kurt Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 9 godzin temu, Hary86 napisał: .. W innym przypadku cyrkulacja może nie wystarczyć i jest szansa że coś się przypali. Właśnie w tym sęk - ryzyko przypalania i wydajność zacierania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Właśnie tego nie jestem pewien, jeżeli chodzi o przypalanie i wydajność. Tu jest film na temat RIMS, gdzie zastosowano podobną cyrkulację. Co prawda facet ma w tubie RIMS grzałkę, która podgrzewa brzeczkę w cyrkulacji, a nie podgrzewa gara zaciernego palnikiem. Także kluczowe pytanie jest czy pod FD będzie wystarczająca cyrkulacja aby nie przegrzać brzeczki i czy przenikające przez szczeliny FD fragmenty zacieru nie będą zalegały na dnie i się przypalały.O RIMS także myślałem tylko cena tej rury raczej mnie odstrasza kilka postów wcześniej wkleiłem link do systemu BIAB który chciał bym skopiować, zamiast FD jest baskied tam nic nie powinno się wydostać ....Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) 18 minut temu, Fabian Bielinski napisał: O RIMS także myślałem tylko cena tej rury raczej mnie odstrasza kilka postów wcześniej wkleiłem link do systemu BIAB który chciał bym skopiować, zamiast FD jest baskied tam nic nie powinno się wydostać .... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka cena koszyka z wysyłką 104 USD: https://pl.aliexpress.com/item/Homebrew-Hop-Filter-Stainless-Steel-Strainer-Pot-300-mesh-top-quality-wonderful-design-for-homebrewers/32699072032.html?spm=2114.56010108.5.9.edaf2c37n66CGR&&scm=1007.12783.72505.0 Ciekawe po ilu warkach się to rozpadnie. W końcu go gotowania trzeba wyjąć ten koszyk z gara z całą zawartością zacieru Edytowane 16 Lutego 2018 przez Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Ja będę miał Garnek wysoki z pokrywką Revolution 360x360 mm 36lWięc ten basket pasował by ale można poszukać taniej Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Godzinę temu, Kurt napisał: Masz na myśli przetrzymywanie reszty zacieru w stałej temp. po odebraniu dekoktu ? Dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 40 minut temu, Fabian Bielinski napisał: Ja będę miał Garnek wysoki z pokrywką Revolution 360x360 mm 36l Więc ten basket pasował by ale można poszukać taniej Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka podeślij jak znajdziesz. Koncepcja ciekawa, pozostaje jednak pytanie o wydajność zacierania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 podeślij jak znajdziesz. Koncepcja ciekawa, pozostaje jednak pytanie o wydajność zacieraniaOk jak się ogarnę to podeśle ....i mi tak się wydaje, cały zestaw bez sterownika wyjdzie plus minus 1000 więc całkiem ok a docelowo jak się uda to podłącze do tego malinę ... Za jakieś cztery miesiące wyjeżdżam do Danii i będę błąkał się miedzi krajem a zagranica i potrzebuje czegoś mobilnego, a taki zestaw mi to daje ...co do wydajności to jak czytałem na necie to te biaby mają między 70 a 80 parę więc ok mi to styka nie jestem onanista wydajności Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 11 godzin temu, Kurt napisał: Ciekawe po ilu warkach się to rozpadnie. W końcu go gotowania trzeba wyjąć ten koszyk z gara z całą zawartością zacieru To koszyk do chmielu a nie zacieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 To koszyk do chmielu a nie zacieru.Ojjj raczej do zacieru zobacz link do UST wcześniej, wiele systemów używa takiego kosza do zacieru ale także jako Hoop spidera ...Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 To koszyk do chmielu a nie zacieru.No fakt - nie doczytałem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Ok jak się ogarnę to podeśle ....i mi tak się wydaje, cały zestaw bez sterownika wyjdzie plus minus 1000 więc całkiem ok a docelowo jak się uda to podłącze do tego malinę ... Za jakieś cztery miesiące wyjeżdżam do Danii i będę błąkał się miedzi krajem a zagranica i potrzebuje czegoś mobilnego, a taki zestaw mi to daje ...co do wydajności to jak czytałem na necie to te biaby mają między 70 a 80 parę więc ok mi to styka nie jestem onanista wydajności Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaZ tego co widziałem na YT to utrata wydajności wynosi ok 1,2 Blg przy warce celowanej w 15 blg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fabian Bielinski Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Z tego co widziałem na YT to utrata wydajności wynosi ok 1,2 Blg przy warce celowanej w 15 blg Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNo ja tylko dotarłem do wiadomości w że wydajność mieści się między 70 a jakieś 80 co wydaje mi się i tak bardzo ok Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi