dziedzicpruski Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Taka ciekawostka; O dziwo da się zrobić takie coś i nie jest ohydnie, jest całkiem dobre, przypadkiem zrobiłem, nie użyłem karmelu gotowego,upiekłem zatarty zmielony słód jasny i konkretnie się "przypalił", po uzyskaniu brzeczki okazało się ,ze czarne to prawie jak niedorobiony stout. Oczywiście nie zrobiłem normalnego piwa,tylko kwaśne ,dlatego da się to pić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) Jakie blg i jakie cechy smakowe ma to piwo? Edytowane 22 Września 2016 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 I jak odfermentowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 zatarty zmielony? Czyli zacier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 22 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Dobra, odwrotnie, zmielony potem zatarty w gęstej masie i z tego upieczony jakby chleb bezdrożdzowy, czyli taka twarda cegła (piekło się z 10 godzin w temperaturze opadającej -piec chlebowy). 3kg słodu, blg początkowe chyba około 8, kisło tydzień, 24 godz. na samych bakteriach mlekowych, potem dodane drożdże, po 5 dniach chmielone na zimno Aramisem (dwa dni chyba),nie mam pojęcia jakie blg końcowe, nigdy nie mierzę. Jak w odbiorze; na początku jak marmolada jakaś (chyba od chmielu),po paru tygodniach się ułożyło lepiej, jest trochę gorzkawe (b.delikatnie) od tego spalonego cukru, smak jakby jakieś cukierki ziołowe na gardło, jakby tymiankiem, podbiałem, jest delikatnie kwaśne, nie żaden mega, nawet średni kwas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się