Jump to content

Browar Kris1973 Pale Ale

Recommended Posts

Pale Ale - ekstrakt 13°Blg

Butelkowane - 29.12.2009

Jedno z piw otrzymane od Krzysztofa chwilę temu, ale dopiero teraz miałem czas degustować.

Już po otwarciu wiadomo było, że jest dobrze :/ Jedno z najfajniej nachmielonych Pale jakie piłem i pamiętam. Bez zbędnych jednak komplementów, piwo bardzo udane, piana i nasycenia dobre. Kolor średnio mocnej herbaty. No i na dodatek świetne opakowanie.

Jak na piwowara z małym jeszcze doświadczeniem (8 warek), gratuluję świetnego piwa. Degustowałem z przyjemnością :/

4sn1uu.jpg

Dzięki za ocenę !

Bardzo mi miło, że udało się uwarzyć coś smacznego, to moje pierwsze doświadczenia na tym polu, więc i przyjemność z dobrych efektów wielka i motywująca.

Z pewnością spora zasługa Browamatora, że piwo się udało, bo trzeba oddać sprawiedliwość komu trzeba. Warzyłem z zestawu, więc w sumie moja działalność ograniczyła się do starannego postępowania według przepisu. I teraz należy podkreślić zasługi piwo.org, które jest kopalnią wiedzy i każdy kto ma wątpliwości jak należy starannie postępować według przepisu z zestawem surowców podczas warzenia może się tu wiedzą nasycić.

Dla początkujących wskazówka, że browar to nie apteka, choć nie tylko w aptece musi być czysto.

Miałem wątpliwości, czy nie zepsułem warki:

http://www.piwo.org/forum/t2136-Przechmielilem-.html

Ale jak widać skończyło się dobrze.