Linus Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Dobra, niech zrobi, jak uważa. Może na drugi raz inaczej i będzie wiedział, co dla niego lepsze. Widzę, że nawet WIKI przedstawia 2 szkoły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 A jak wygląda zagotowanie brzeczki od tych 70C do 100C czasowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Nie od 70 st. C, bo Ci będzie sukcesywnie stygło. Najlepiej, gdybyś filtrował od razu do garnka na gazie. Wtedy będzie zdecydowanie szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Odpada. Mam jeden gar 36l. Tak przypuszczam że po filtracji będzie temp. okolo 70C. Pewnie będzie mniej. Dlatego zapytalem ile czasu zajmnie zagotowanie tego do tych 100C tylko na kuchence. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enethion Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Połowa do gara, potem szybko przełożyć wężyk do fermentora (innego niż ten robiący za kadź filtracyjną), gar na palnik, po skończonym wysładzaniu dolewamy do gara na pewno pójdzie szybciej Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Filtrujesz z gara? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 W opisie są dwa chmiele do dodania na zimno. Można je przed dodaniem trzymać razem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Czy ktoś używa tego gara i może napisać czy warto czy lepiej szukać czegoś innego? Mała aktualizacja zakupów 1. Garnek - 280zł http://allegro.pl/garnek-gastronomiczny-z-pokrywa-36-5l-solidny-i6551779952.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Nie mam porównania do innych. Mój przyszedł z rysą na dnie. Nie widziałem jej. Możliwe że to są jakieś odrzuty. Zrobiłem jedną warke na nim. Teraz myślę o drugiej. Temp. trzyma chyba dobrze. Uchwyty są letnie podczas gotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 A ten garnek ma oznaczenia jakieś firmy? Opis z aukcji jest dość skromny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Firma Tadar. Możecie brać w ciemno. Warzę na nim prawie od roku. Mibor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się