jkx6 Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Witam serdecznie. Chciałbym prosić Was o pomoc. Mam ambicje aby zgłębić temat warzenia piwa od strony bardziej naukowej. W związku z tym czy bylibycie skłonni polecić mi jakieś książki, publikacje bądź wkłady oraz opracowania traktujące o procesie zacierania i fermentacji? Pytam Was ponieważ nie chcę skakać na głęboką wodę i wolałbym zacząć od czegoś bardziej przystępnego dla kogoś, kto o chemii i biologii ma jako takie, pojęcie aczkolwiek nie jest to to nic nadzwyczajnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Może Handbook of Brewing (Priest i Stuart). Edytowane 11 Października 2016 przez kantor jkx6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Culter Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Z książek wydanych przez poważne wydawnictwa naukowe: Brewing- Science and practice Essays in Brewing Science - Michael J. Lewis, Charles W. Bamforth Brewing - Michael J. Lewis, Tom W. Young, Ale dostępność, gdy nie jesteś studentem, może być naprawdę ciężka. Oczywiście na początek Kunze - Technologia Piwa i Słodu będzie najlepsza Edytowane 11 Października 2016 przez Culter jkx6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkx6 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Wielkie dzięki, postaram się je zdobyć jakoś. Pewnie na UP we Wrocku będą, a kogoś studiującego znajdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Culter Opublikowano 11 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Materialnych książek możesz nie dostać, ale uczelnie często mają umowy z wydawnictwami pozwalające na dostęp do części książek, artykułów i czasopism w wersji elektronicznej (zazwyczaj tylko z sieci uczelnianej, ale nie zawsze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkx6 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 No to będę miał problem. W tym roku zakończyłyem studia więc uczelnie już mnie nie będą chciały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Z zasobów sieciowych: http://braukaiser.com/wiki/index.php/Braukaiser.com jkx6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicodemus Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Brewing - Science and practice jest dostępne do ściągnięcia, wystarczy wpisać tytuł w google jkx6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielN Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Zerknij tutaj: https://www.amazon.com/Yeast-Practical-Fermentation-Brewing-Elements/dp/0937381969. W powiązanych masz całą serię (Malt, Hops, Water). Każda z tych książek ma dość bogatą bibliografię (niestety nie zawsze dostępna online). jkx6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się