Jump to content

Książki oraz opracowania traktujące o technologii produkcji piwa


jkx6

Recommended Posts

Witam serdecznie.

 

Chciałbym prosić Was o pomoc. Mam ambicje aby zgłębić temat warzenia piwa od strony bardziej naukowej. W związku z tym czy bylibycie skłonni polecić mi jakieś książki, publikacje bądź wkłady oraz opracowania traktujące o procesie zacierania i fermentacji? Pytam Was ponieważ nie chcę skakać na głęboką wodę i wolałbym zacząć od czegoś bardziej przystępnego dla kogoś, kto o chemii i biologii ma jako takie, pojęcie aczkolwiek nie jest to to nic nadzwyczajnego.

Link to comment
Share on other sites

Z książek wydanych przez poważne wydawnictwa naukowe:

Brewing- Science and practice

Essays in Brewing Science - Michael J. Lewis, Charles W. Bamforth

Brewing - Michael J. Lewis, Tom W. Young,

 

Ale dostępność, gdy nie jesteś studentem, może być naprawdę ciężka.

 

Oczywiście na początek Kunze - Technologia Piwa i Słodu  będzie najlepsza

Edited by Culter
Link to comment
Share on other sites

Materialnych książek możesz nie dostać, ale uczelnie często mają umowy z wydawnictwami pozwalające na dostęp do części książek, artykułów i czasopism w wersji elektronicznej (zazwyczaj tylko z sieci uczelnianej, ale nie zawsze).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.