lukasz.b Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Przy okazji fermentacji piwa w komorze z chłodzeniem wstawiłem tam dwa szkła z winem, przy czym jedno zostało zalane gęstym syropem i w normalnych warunkach pokojowych nie fermentowało. Żadnych drożdży nie dodawałem, fermentacja zamknięta i zaczęło musować. Możliwe, że dzikie dolniaki wystartowały koło 12-13C? Czy jakieś świństwo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantor Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Jakieś zwykłe dzikusy poszły pewnie, kiedyś sprawdzałem czy Brettki ruszą w chyba 7-8°C, bez problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now