Skocz do zawartości

Używanie gęstwy drożdżowej z drożdży dolnej fermentacji po cichej


darinho

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś butelkowałem piwo Czeski Leżak, które było na drożdżach Mangrove Jacks M76. Pierwszy raz zebrałem gęstwę po cichej fermentacji (15 dni burzliwej i 13 cichej. Czy ktoś z powodzeniem używał podobnej gęstwy? Na wiki piszą, że można po cichej, ale jest to dyskusyjne. Jak to jest w praktyce? Mam jeszcze jednego lagera na burzliwej i głównie na tą gęstwę czekam, ale może mógłbym warzyć już jutro jakiegoś lekkiego lagera zamiast czekać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.