Jasiu Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Organizatorzy pisali o warzeniu w Staropolskim, nie wiem czy to było Grand Prix czy po prostu zwycięstwo w danej kategorii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam i proste pytanie zadaję - dlaczego zniknęły wszystkie wątki dotyczące poprzednich edycji łódzkich konkursów? Wycofuję, wątek był na drugiej stronie, przegapiłem. Dzięki kantor. Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez Maryh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) Na piwo.org są zeszłoroczny http://www.piwo.org/topic/19953-20032016-iii-%C5%82%C3%B3dzki-konkurs-piw-domowych/ II http://www.piwo.org/topic/17759-ii-%C5%82%C3%B3dzki-konkurs-piw-domowych/ I http://www.piwo.org/topic/13497-i-lodzki-konkurs-piw-domowych/ Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Tomasz Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 wiadomo coś na temat nagród ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn_phoenix Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Do organizatorów . Czy możecie pisać jakiś numer telefonu kontaktowego bo wysyłam kurierem i dobrze jest go wpisać na list przewozowy co ułatwia kurierowi doręczenie przesyłki. Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez sn_phoenix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_j Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 oznaczenia na kapslu są dopuszczane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Witam, Poniżej zbiorczy post w odpowiedzi na powyższej pytania: Szczegóły podamy w ciągu kilku najbliższych dni, ale tak jak pisałem wcześniej, dla laureatów przewidziane są nagrody rzeczowe, a także dyplomy. wiadomo coś na temat nagród ? Za recepcję piw odpowiedzialne jest Bierhalle, także najlepiej będzie podać numer do Bierhalle.Tel.: 42 632 03 76Mobile: +48 609 677 740 Przypomnam, że możliwe jest OSOBISTE dostarczenie paczki do Bierhalle. Do organizatorów . Czy możecie pisać jakiś numer telefonu kontaktowego bo wysyłam kurierem i dobrze jest go wpisać na list przewozowy co ułatwia kurierowi doręczenie przesyłki. Przykro mi, ale nie jest to dopuszczalne. Jakkolwiek by to nie brzmiało, nie chcemy, aby piwa były w jakikolwiek sposób znaczone Dla piwowarów, którzy chcą wysłać piwa w kilku kategorach rozwiązaniem będzie natomast: - każdy styl w osobnej paczce, ewentualnie do jednego zbiorczego kartonu wciepać kilka mniejszych z każdym stylem i formularzem zgłoszeniowych, czyli "taka matrioszka" - Wszystko w jednej paczce, wtedy można zróżnicować style chociażby kolorem kapsla, np. witbiery do białych kapsli, a portery do czarnych, wówczas NA KAŻDYM formularzu zgłoszeniowym proszę napisać kolor kapsla, wówczas się odnajdziemy i będziemy wiedzieli, które piwo, w której kategorii piwowar wystawił oznaczenia na kapslu są dopuszczane? W razie pytań, pozostaję do dyspozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn_phoenix Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Dziękuję wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Nie żebym się upierał ale ew. oznaczenia na kapslu(jak np moje hihi) nie stoją w sprzeczności z regulaminem, a ten stawia sprawę jasno i odnosi się do trwale mocowanych etykiet na butelkach. EDIT: Praktykujecie wysyłkę potwierdzenia przyjęcia paczki? Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez b.dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_j Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Przykro mi, ale nie jest to dopuszczalne. Jakkolwiek by to nie brzmiało, nie chcemy, aby piwa były w jakikolwiek sposób znaczone Dla piwowarów, którzy chcą wysłać piwa w kilku kategorach rozwiązaniem będzie natomast: - każdy styl w osobnej paczce, ewentualnie do jednego zbiorczego kartonu wciepać kilka mniejszych z każdym stylem i formularzem zgłoszeniowych, czyli "taka matrioszka" - Wszystko w jednej paczce, wtedy można zróżnicować style chociażby kolorem kapsla, np. witbiery do białych kapsli, a portery do czarnych, wówczas NA KAŻDYM formularzu zgłoszeniowym proszę napisać kolor kapsla, wówczas się odnajdziemy i będziemy wiedzieli, które piwo, w której kategorii piwowar wystawił oznaczenia na kapslu są dopuszczane? W razie pytań, pozostaję do dyspozycji. uuuuuuu niedobrze a miałem już wysyłać dwa style. Mogliście wczesniej wyraźnie napisać to w regulaminie tym bardziej , że zazwyczaj taka uwaga się znajduje w innych konkursach ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Nie sądziłem, że oznaczenia na kapslu wywołają aż takie emocje Istotnie nie ma tego w regulaminie. Powinienem to przewidzieć. Mój błąd, także "biorę to na klatę", zatem WYSYŁAJCIE piwa nawet jeśli macie oznaczenia na kapslach. Poradzimy sobie. W razie kolejnych wątpliwości, do dyspozycji. uuuuuuu niedobrze a miałem już wysyłać dwa style. Mogliście wczesniej wyraźnie napisać to w regulaminie tym bardziej , że zazwyczaj taka uwaga się znajduje w innych konkursach ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Nie sądziłem, że oznaczenia na kapslu wywołają aż takie emocje Istotnie nie ma tego w regulaminie. Powinienem to przewidzieć. Mój błąd, także "biorę to na klatę", zatem WYSYŁAJCIE piwa nawet jeśli macie oznaczenia na kapslach. Poradzimy sobie. W razie kolejnych wątpliwości, do dyspozycji. Słuszna decyzja Poradzicie sobie, tylko stewardzi mają kontakt z kapslami. Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez pan_czarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 I ja tego też nie odebrałem jako upierania się, także jak napisałem wyżej, biorę winę na siebie i przyjmujemy z oznaczeniami na kapslu Nie, nie praktykujemy. Nazwiska uczestników będą opublikowane na piwo.org, a także FB Bractwa Piwnego, jak tylko okodujemy wszystkie piwa. Także jak znajdziesz się na liście, to będziesz wiedział, że Twoja paczka została przyjęta. Nie żebym się upierał ale ew. oznaczenia na kapslu(jak np moje hihi) nie stoją w sprzeczności z regulaminem, a ten stawia sprawę jasno i odnosi się do trwale mocowanych etykiet na butelkach. EDIT: Praktykujecie wysyłkę potwierdzenia przyjęcia paczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Rozumiem. Dzięki za odpowiedź. Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek z Lublina Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Niestety mój bank nie pozwala w tytule przelewu stosować znaku - @ mam nadzieję, że zapis z [at] będzie uznany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Oczywiście, domyślimy się o co chodzi Niestety mój bank nie pozwala w tytule przelewu stosować znaku - @ mam nadzieję, że zapis z [at] będzie uznany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Czy w formularzu zgłoszeniowym w miejscu nazwa browaru domowego dopisywać jeszcze imię i nazwisko ? bo tych pól chyba brakuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak, dokładnie Właśnie w tym miejscu poprosimy imię i nazwisko piwowara. Czy w formularzu zgłoszeniowym w miejscu nazwa browaru domowego dopisywać jeszcze imię i nazwisko ? bo tych pól chyba brakuje ? Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez zielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 chyba nie zwróciłem na to uwagi, ale mam nadzieję, że to nie problem i jakoś uzupełnicie jakbym faktycznie zapomniał się podpisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Podchodzimy do konkursu w pełni profesjonalnie, ale również "pro piwowarsko", więc jeśli podałeś wymagane dane w tytule przelewu, to się odnajdziemy i powiążemy zgłoszenie z wpłatą. Także nie jest to wielki problem. Nie chcemy nikomu z Was stwarzać problemu chyba nie zwróciłem na to uwagi, ale mam nadzieję, że to nie problem i jakoś uzupełnicie jakbym faktycznie zapomniał się podpisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Szanowni piwowarzy i piwowarki, Przypominam, że dzisiaj (14.04.2017) jest ostatni dzień przyjmowania zgłoszeń do IV edycji ŁKPD. Także jeśli ktoś chce przywieźć Swoje skarby, to musi się spieszyć. To samo dotyczy zapominalskich, którzy wysłali piwo, a nie dokonali jeszcze przelewu Przypominam o wymaganym tytule przelewu, aby można go było przypisać do odpowiedniego zgłoszenia. Na wtorek (18.04.2017) mamy zaplanowane kodowanie piw, także będziemy Was od tego momentu informować o ilości nadesłanych zgłoszeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Znaczy, że jako zapominalski mogę jeszcze dokonać dziś przelewu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Owszem, dzisiaj masz ostatnią szansę na zrobienie przelewu z odpowiednim tytułem. Znaczy, że jako zapominalski mogę jeszcze dokonać dziś przelewu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zrobione, potrzebne potwierdzenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi