zielu Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Oczywiście możesz podesłać, acz nie wymagaliśmy tego od piwowarów. Zrobione, potrzebne potwierdzenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawel85 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Dzień dobry. Przesyłki docierały do nas płynnie i muszę to przyznać w dość imponującej liczbie.Juz teraz mogę potwierdzić, że będzie to najliczniej obsadzony konkurs ze wszystkich dotychczasowych edycji. Mamy nadzieję, że w parze z ilością będzie szła jakość. Wracając do nagród. Pierwsza edycja nie odbywała się u nas i zwycięski piwowar mógł uwarzyć swoje piwo w browarze Staropolskim. Od drugiej edycji konkurs jest w Bierhalle i niestety takiej opcji nigdy nie przewidywaliśmy z uwagi na małe moce przerobowe naszego browaru. Zwyczajnie nie mamy miejsca by zorganizować u nas taką opcje. Jakub Eger 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Eger Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Czyli ilość piw, kart i wypłat się zgadza, nie było stłuczek ani błędów formalnych? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Dzięujemy wszystkim piwowarom za zaufanie oraz nadesłane piwa. Okodowaliśmy dzisiaj NIEMAL wszystkie Wasze skarby. Na chwilę obecną mamy: Brett Saison - 5 piw Munich Dunkel - 19 piw Porter Bałtycki - 24 piwa Witbier - 25 piw AIPA - 35 piw Razem 108 piw Musimy jeszcze zweryfikować płartności, niemniej jednak tegoroczna edycja istotnie jest reordowa pod względem ilości zgłoszeń. Również mamy nadzieję, że poziom będzie wysoki. W 4 kategoriach przeprowadzone zostaną eliminacje, zaś Ci którzy przysłali Brett Saisona mają od razu zapewniony udział w finale. Imienną listę uczestników podamy tuż przed eliminacjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Nie chciałbym dorzucać Wam roboty ale pomyślcie o wcześniejszym opublikowaniu listy uczestników lub o indywidualnych potwierdzeniach. Już kilka razy zdarzały mi się następujące przypadki: - kurier/listonosz nie zastaje odbiorcy, nie zostawia awizo lub awizo ginie, w rezultacie paczka leży na poczcie i nikt o tym nie wie aż do ogłoszenia wyników konkursu; - paczka dociera, dostaję nawet potwierdzenie od przewoźnika, a następnie w dniu konkursu dzwoni do mnie organizator z pytaniem dlaczego wpłaciłem wpisowe a nie wysłałem piwa. W rezultacie paczka znajduje się pod ladą baru kilka godzin przed eliminacjami, piwa są podane ciepłe i wstrząśnięte; - paczka dociera uszkodzona i organizator jej nie odbiera, zapominając poinformować nadawcę. To nie są wcale rzadkie przypadki, wcześniejszy sygnał o kłopotach pozwoli jeszcze zainterweniować nadawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nonik Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Nie chciałbym dorzucać Wam roboty ale pomyślcie o wcześniejszym opublikowaniu listy uczestników lub o indywidualnych potwierdzeniach. Już kilka razy zdarzały mi się następujące przypadki: - kurier/listonosz nie zastaje odbiorcy, nie zostawia awizo lub awizo ginie, w rezultacie paczka leży na poczcie i nikt o tym nie wie aż do ogłoszenia wyników konkursu; - paczka dociera, dostaję nawet potwierdzenie od przewoźnika, a następnie w dniu konkursu dzwoni do mnie organizator z pytaniem dlaczego wpłaciłem wpisowe a nie wysłałem piwa. W rezultacie paczka znajduje się pod ladą baru kilka godzin przed eliminacjami, piwa są podane ciepłe i wstrząśnięte; - paczka dociera uszkodzona i organizator jej nie odbiera, zapominając poinformować nadawcę. To nie są wcale rzadkie przypadki, wcześniejszy sygnał o kłopotach pozwoli jeszcze zainterweniować nadawcy. Przyłączam się, Maryh ma racje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) Prosicie, macie . Poniżej lista NADESŁANYCH ZGŁOSZEŃ. Musimy jeszcze zestawić ją z płatnościami, ale to już nie moje zadanie. Witbier: 1) Michał Jarosiński 2) Rafał Szuplewski 3) Patryk Kesling 4) Julian Ćwirko 5) Jakub Skolik 6) Mateusz Karol 7) Szymon Synak 8) Adam Kapturski 9) Leszek Nitschke 10) Sebastian Makowski 11) Emil Kubuj 12) Dawid Rogoziński 13) Dorota Przybyłko, Jarosław Przybyłko 14) Konrad Sworowski, Krzysztof Pronobis 15) Kamil Gefert 16) Jan Krysiak 17) Konrad Kmieciak, Krzysztof Bułat 18) Krzysztof Basiak 19) Rafał Polok 20) Michał Murgrabia 21) Artur Czarnecki 22) Damian Kielanowski 23) Piotr Antolik 24) Mateusz Bardziński 25) Sebastian Majchrzak 26) Piotr Pięta 27) Wojciech Lauks Brett Saison: 1) Michał Kordek 2) Mariusz Bystryk 3) Komorowski Łukasz 4) Rafał Polok 5) Tomasz Podeszwa, Jakub Krupa 6) Dawid Rogoziński 7) Bartosz Kozłowski AIPA: 1) Michał Dawidowicz 2) Michał Karpiński 3) Tomasz Gontarczyk 4) Jakub Skolik 5) Adam Chmielecki 6) Piotr Worona 7) Mariusz Bystryk 8) Rafał Krzywicki 9) Adam Kapturski 10) Leszek Nitschke 11) Sebastian Makowski 12) Bartosz Urbaniak 13) Mateusz Bonikowski 14) Łukasz Kawczyński 15) Bartłomiej Stwora 16) Marek Grzywa 17) Tomasz Sobka 18) Kamil Kłos 19) Janusz Švach 20) Radosław Sąsiadek, Michał Mielcarski 21) Jan Krysiak 22) Kazimierz Lenart 23) Rafał Polok 24) Dariusz Witek 25) Michał Murgrabia 26) Rafał Kozioł 27) Andrzej Bielski 28) Mariusz Bigielmajer 29) Dawid Torchalski 30) Damian Torchalski 31) Dawid Rogoziński 32) Adam Chrostek 33) Wojciech Gębczyk 34) Piotr Pięta 35) Jarosław Zięba 36) Wojciech Lauks Porter Bałtycki: 1) Maciej Ciszewski 2) Jakub Eger 3) Michał Dawidowicz 4) Tomasz Biskup 5) Mariusz Bystryk 6) Rafał Krzywicki 7) Michał Rutkowski 8) Paweł Jagiełło 9) Michał Jakuszewski 10) Piotr Czarny 11) Rafał Gumienny 12) Janusz Švach 13) Konrad Kmieciak, Krzysztof Bułat 14) Jan Krysiak 15) Maciej Osiński 16) Tomasz Podeszwa, Jakub Krupa 17) Artur Czarnecki 18) Aleko Ristowski 19) Piotr Antolik 20) Mariusz Bigielmajer 21) Dariusz Dul 22) Wojciech Wenglorz 23) Adam Chrostek 24) Kazimierz Lenart 25) Wojciech Lauks Munich Dunkel: 1) Jakub Eger 2) Michał Kordek 3) Piotr Worona 4) Mariusz Bystryk 5) Rafał Krzywicki 6) Szymon Synak 7) Łukasz Komorowski 8) Piotr Czarny 9) Krzysztof Zach 10) Janusz Švach 11) Kazimierz Lenart 12) Konrad Kmieciak, Krzysztof Bułat 13) Marcin Karpiński 14) Rafał Polok 15) Dawid Bobryk 16) Jan Krysiak 17) Tomasz Podeszwa, Jakub Krupa 18) Dariusz Dul 19) Adam Samociuk 20) Szymon Niebudek 21) Bartosz Kozłowski W razie pytań, do dyspozycji. P.S. Niektórzy z Was mają tak zamaszysty charakter pisma, że niewykluczone, że jakiś mail tudzież nazwisko źle odczytaliśmy, za co z góry przepraszam. Będziemy na bieżąco prostować wszelkie nieścisłości. Nie chciałbym dorzucać Wam roboty ale pomyślcie o wcześniejszym opublikowaniu listy uczestników lub o indywidualnych potwierdzeniach. Już kilka razy zdarzały mi się następujące przypadki: - kurier/listonosz nie zastaje odbiorcy, nie zostawia awizo lub awizo ginie, w rezultacie paczka leży na poczcie i nikt o tym nie wie aż do ogłoszenia wyników konkursu; - paczka dociera, dostaję nawet potwierdzenie od przewoźnika, a następnie w dniu konkursu dzwoni do mnie organizator z pytaniem dlaczego wpłaciłem wpisowe a nie wysłałem piwa. W rezultacie paczka znajduje się pod ladą baru kilka godzin przed eliminacjami, piwa są podane ciepłe i wstrząśnięte; - paczka dociera uszkodzona i organizator jej nie odbiera, zapominając poinformować nadawcę. To nie są wcale rzadkie przypadki, wcześniejszy sygnał o kłopotach pozwoli jeszcze zainterweniować nadawcy. Przyłączam się, Maryh ma racje... Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez zielu Maryh 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Proszę o uzupełnienie 33) voitas@gmail.com - Wojciech Gębczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo86 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Widzę,że zespoły są wymieniane,a u nas tylko moje nazwisko, proszę popraw BS 5), PB 16) i MD 17) na Tomasz Podeszwa, Jakub Krupa. Tak też pisaliśmy w zgłoszeniach Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat159 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 mat159@gmail.com - Mateusz Bardziński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrawko Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 zdrawko.k@gmail.com - Piotr Pięta pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn_phoenix Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 sn_phoenix@interia.pl - Szymon Niebudek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaal123 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) Powodzenia :-) Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez sebaal123 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Munich p.15 Dawid Bobryk Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Wszystkie powyższe sprostowania zostały naniesione na listę. Dziękuję. Na przyszłość trzeba będzie umieszczać formularz w 2 wersjach doc i pdf, żeby każdy mógł bez problemu wypełnić formularz na komputerze, a tylko podpis "machnąć" odręcznie. Wówczas nie będzie problemów, żeby się doczytać Jesteśmy w trakcie weryfikacji Waszych płatności. W Bierhalle czekają jeszcze jakieś 4 paczki. Zgodnie z regulaminem, nie powinny zostać dopuszczone do konkursu. Zakładamy jednak, że zostały wysłane w terminie. Także nie chcemy, żeby przez Święta, a przede wszystkim "opieszałość" Poczty Polskiej, piwowarzy "byli pokrzywdzeni". Piwa zostaną zatem dopuszczone do konkursu, o ile odnotujemy wpłatę na koncie . Jak tylko się z tym uporamy, to opublikuję pełną listę uczestników. Jutro z rana rozpoczynamy eliminację w 4 kategoriach. Jak tylko skończymy trzeba będzie przekodować piwa, które przejdą do finału. Ci, którym się nie powiedzie dostaną ode mnie metryczki eliminacyjne na początku tygodnia. Na opracowanie metryczek zbiorczych trzeba będzie poczekać nieco dłużej. Życzymy powodzenia. Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez zielu bart3q 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow77 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Jakiś stream będzie z eliminacji? ;-).. Wiadomo w jakich godzinach odbywa sie niedZielny finał? Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez MeHow77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Do zobaczenia na Brazzers Finały rozpoczniemy w niedzielę również o 8 : 30. Zaczynamy najpierw kalibracją, potem finały w 5 kategoriach, a na sam koniec Grand Champion. Nie jestem w stanie Ci odpowiedź o której skończymy. Jakiś stream będzie z eliminacji? ;-)..Wiadomo w jakich godzinach odbywa sie niedZielny finał? Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez zielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow77 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Jakieś widełeczki chociaż,? bo chciałem z WarszAwy podjechać pokibicowac swojemu piwu haha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chicken Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Finały rozpoczniemy w niedzielę również o 8 : 30. A otwieracie o 12:00 No chyba, że chodziło o godz. 20:30 ale wtedy może się finał przeciągnąć dalej niż 23:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antol Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Porter bałtycki poz. 19. Piotr Antolik :-) W Witbier jest ok. Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) O 11 na pewno będziemy jeszcze sędziować, a o 13 już będziemy po. Nie jestem w stanie określić Ci dokładniejszych ram czasowych. Jakieś widełeczki chociaż,? bo chciałem z WarszAwy podjechać pokibicowac swojemu piwu haha. Dokładnie, otwieramy o 12, ale spokojnie już od środy tam stoję Finały rozpoczniemy w niedzielę również o 8 : 30. A otwieracie o 12:00 No chyba, że chodziło o godz. 20:30 ale wtedy może się finał przeciągnąć dalej niż 23:00 Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez zielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chicken Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Podacie tu na forum jakieś info, kto wszedł do finału w danej kategorii? Czy dopiero w poniedziałek będzie info ostateczne jakie i czyje piwa wygrały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Oczywiście, że podamy. W sobotę listę finalistów, a w niedzielę zwycięzców. W tym wątku, na browar biz oraz na FB Bractwa Piwnego. Cierpliwości Podacie tu na forum jakieś info, kto wszedł do finału w danej kategorii? Czy dopiero w poniedziałek będzie info ostateczne jakie i czyje piwa wygrały? Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez zielu MeHow77 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow77 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 PrzeprasZam za pytanie,może głupie.. ale Jak sie odbywa ten finał/impreza? Nie jestem z Łodzi wiec mam dylemat czy jechać na konkurs ,a jesli nawtet to czy autem,pociagiem .. niby lokal nieczynny to niewiiem czy uczestni moga przyjsc i czy jest tego sens i czy moga piwa pić/ próbować..? Nie jeździłem jeszcze na tego typu imprezy.stad moje rosterki.a dzien trzeba zaplanować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon M. Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Konkursy piw domowych przeważnie nie są imprezami otwartymi, więc nie ma po co jechać. Ale Zielu musi się wypowiedzieć co tam planują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi