dziedzicpruski Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Robił ktoś coś takiego, powiedzmy tylko pal ale i ewentualnie jakiś b.jasny karmel ?. Chlałbym uzyskać substytut białego wina rozcieńczonego wodą, lekkie to ma być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redlum Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 Pilzneński jest jaśniejszy. Jak chcesz karmel to carapils. Ale z tego wyjdzie Ci i tak co najwyżej jasny żółty taki slomowy. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted December 9, 2016 Author Share Posted December 9, 2016 Bardziej chodziło mi czy ktoś coś takiego próbował robić, odcień jasności to sprawa drugorzędna . Link to comment Share on other sites More sharing options...
redlum Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 Już rozumiem - nie chodzi o kolor tylko smak Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted December 10, 2016 Author Share Posted December 10, 2016 No,dokładnie, na razie plan przełożyłem na później (jak kupie nowe drożdże),dzisiaj zrobiłem flandryjskie żytnie, 30 % średnio ciemnego "chleba" ze słodu żytniego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart3q Posted December 10, 2016 Share Posted December 10, 2016 a drożdże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted December 11, 2016 Author Share Posted December 11, 2016 Tym razem po wicie ,flandry na cichą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted December 12, 2016 Author Share Posted December 12, 2016 Ja to jestem gorzej niż doktor z alpejskiej wioski, dzisiaj zrobiłem panel degustacyjny flandryjski (4 piwa) i okazuje się, ze takie piwo zrobiłem niecały rok temu . Jedyny słaby punkt to, ze jest z płatkami dębowymi, nie pasują kompletnie do niego. bart3q 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted June 5, 2017 Author Share Posted June 5, 2017 Po tym czasie masakryczne dobre, smakuje jak cydr , płatki raczej niewyczuwalne . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirk gently Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Po tym czasie masakryczne dobre, smakuje jak cydr Zdecyduj się Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted June 8, 2017 Author Share Posted June 8, 2017 No,tak się zmieniło po tym czasie, myślałem, że flandry idące w czerwone owoce (porzeczki) to szczyt, ale jasne przebija je szczególnie jak jest ciepło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasek Posted June 8, 2017 Share Posted June 8, 2017 Mozesz podac sklad? Za pare tygodni bede mial gestwe po moim 1 flandersie i mysle nad zasypem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted June 9, 2017 Author Share Posted June 9, 2017 3,5 pils 1 monach II 20 g lubelski 40min Drożdże do wita i na 3 miesiące bakterie i te płatki (50 g średnie, amerykańskie),teraz bym dał o połowę mniej,albo w ogóle wyszło około 25l 11blg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now